bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch en het cadeau

op 02/10/2019

De kinderen kwamen wat rommelig binnen vandaag. In het kader van de opening van de Kinderboekenweek was er kleedjesmarkt. Onze leerlingen mochten hun eigen uitgelezen boeken verkopen of bij andere leerlingen een nieuw boek aanschaffen. Bitch zag ze niet allemaal arriveren, maar één jongen viel wel op.
Hij kwam, samen met moeder, de school in met een groot cadeau in een blauw papier. Er bleek ’s middags een kinderfeestje te zijn en de ouders hadden gezamenlijk een echt cadeau gekocht. Het cadeau werd op de kluisjes geplaatst.
Toen het tijd was om naar huis te gaan, kwam het betreffende kind melden dat het cadeau weg was. Paniek! Er stond een andere jongen op de gang, waaraan bitch vroeg of hij een grapje had uitgehaald. Zijn gevoel voor humor en dat van mij lopen niet altijd parallel. Hij wist van niks.
Alle kinderen terug in de klas en het probleem voorgelegd. Sommige kinderen meldden dat ze het cadeau hadden gezien op de kluisjes. Dat klopt, maar daar was het nu dus niet meer. Het was er ook niet achter gevallen, dat had bitch al gecheckt. De kinderen de opdracht gegeven om goed na te denken en ondertussen naar de moeder van de jarige jop om het drama uit te leggen.
Ze hoorde bitch geduldig aan en zei toen – hou je vast! – “Ja, dat heb ik meegenomen.” Bitch heeft drie keer tot tien geteld. Toen uitgelegd dat ze dat wel had willen weten. Dat nu de hele groep voor niets zat na te blijven.
Teruglopend naar de klas kon bitch de neiging niet bedwingen om twee middelvingers op te steken. Uiteraard met de rug naar de betreffende moeder en alle andere ouders op het plein. Het liefst had bitch de moeder een dreun verkocht, maar dat mag niet.
In de klas verteld dat het een misverstand was en dat ze maar snel naar huis moesten gaan. Het cadeaujongetje was toch nog een beetje van de rel. Aan hem heeft bitch nog een keer rustig verteld wat er gebeurd was. En dat het niet zijn schuld was.

Afbeeldingsresultaat voor cadeau in blauw papier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: