bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch heeft vakantie

op 25/10/2019

We hadden alweer acht schoolweken achter de rug en dus was het tijd voor vakantie. Bitch heeft niet zo heel veel gedaan, maar het was wel lekker!
In het eerste weekend waren bitchkind en bitchkindvriendin in het bitchhuis. Ze hadden zich ingeschreven voor de marathon van Amsterdam, bitchkind de hele, bitchkindvriendin de halve. En dan is het handig om even bij de papa en de mama te slapen. De zondag ging dus op aan het aanmoedigen. Eerst een poosje in het Olympisch stadion gezeten, daarna even vóór het vijfhonderdmeterpunt gaan staan om hem daadwerkelijk toe te kunnen roepen. Daar troffen we ook bitchkindvriendin (die had bij nader inzien gekozen voor de 8 km en was al gefinisht voordat bitch in Amsterdam arriveerde. Samen met haar vader en twee vrienden van bitchkind hebben we staan juichen tot we geen stem meer hadden. Bitchkind zag er nog redelijk fris uit na 42 km! Trots als een aap met 7 pikkies!
Maandag moest bitch bijkomen van het lopen en staan in Amsterdam, dus weinig activiteit. Bovendien waren de kids er nog steeds en vond bitch het wel leuk om nog even te kletsen.
Dinsdag had bitchgenoot een acteerklus in Borger. Zo kom je daar jaren niet, zo zit je er twee keer in twee maanden. We waren in augustus die kant op geweest voor de voorstelling Mammoet. Bitch had geen plannen dus is gezellig ook om half acht’s ochtends in de auto gestapt, zodat bitchgenoot niet het hele eind in zijn eentje hoefde te rijden. Eenmaal aangekomen wandelde bitch naar het ‘centrum’ van Borger waar markt was. Wel 10 kramen! En daarna een rondje langs de winkels. Niks gekocht, behalve een lekkerbekje bij de visboer, maar dat viel erg tegen. Rond 11 uur had bitch alle highlights van Borger gehad m.u.v. het Hunebeddencentrum. We huisden in een woonwinkel. Bedden genoeg! Ze heeft de dag doorgebracht met lezen, puzzelen, commentaar leveren e.d. Het was voor bitchgenoot nog een hele klus. Er moesten een stuk of 10 spotjes voor een heel seizoen gedraaid worden. Binnenkort op RTV Drenthe!
Woensdag had bitchgenoot in de middag afgesproken met een bejaarde vriendin. Bitch ging naar de film. Ze had de kinderen in de klas de film “De club van lelijke kinderen” aangeraden voor in de vakantie. Hij viel tegen. Geen slechte film, maar zó ver van het fantastische boek van Koos Meinderts af dat het wel een heel ander verhaal leek. Maar goed, dan weet bitch tenminste waar de kinderen het over hebben als ze ook geweest zijn.
Donderdag was een wat mindere dag. Omdat bitch in de zomervakantie (maar ook daarvoor en daarna) veel gekotst had, was ze door de huisarts verwezen naar de specialist en die wilde graag de binnenkant eens bestuderen. Donderdag was dus de afspraak voor de gastroscopie. Bitch sliep slecht de voorafgaande nacht, maar kon dat tijdens het onderzoek inhalen. Ze kreeg een roesje waardoor ze er niets van merkte. De rest van de dag lekker op de bank gehangen en toen bitchgenoot terug was van een klusje in Amsterdam hebben we lekker samen gekeken naar een paar afleveringen van Mr. Mercedes. Een serie naar de boeken van Stephen King, waar bitch fan van is. Sushi laten bezorgen en de rest van de avond ook weer lekker gehangen.
Vrijdag had bitch afgesproken met haar duo om op school het nieuwe thema voor te bereiden en alvast de portfolio’s te vullen die binnenkort weer mee naar huis mogen. Een paar uurtjes lekker doorgewerkt op school, bijgekletst met duo en voor de lunch weer naar huis. Vrijdagavond naar een voorstelling van Jakop Ahlbom, die we vorig jaar ontdekt hebben als theatermaker. De rest van het weekend is nog open voor leuke dingen.

Held!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: