bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch in het theater

op 28/11/2019

Bitch was op een doordeweekse woensdag in het theater. Ze had kaartjes voor de voorstelling van Yora Rienstra. Bitch kende haar als cabaretier, maar deze voorstelling is toch echt geen cabaret. Ze heeft een voorstelling gemaakt naar aanleiding van het boek “Up” van Myrthe van der Meer. Het boek beschrijft hoe een vrouw die manisch depressief is, maar zichzelf helemaal gezond en gelukkig voelt, opnieuw terecht komt in de psychiatrische zorg. En wat voor drama het is als je in die molen zit.
Bitch en -genoot waren vroeg in het theater vanwege de beperkte parkeermogelijkheden. Op weg naar de bar voor een bakkie koffie werden we staande gehouden door de programmeur van het theater. Of we zin hadden om naar de inleiding te gaan. Die was nog maar net gestart. Bitch en -genoot wisten van geen inleiding en werden direct ontmaskerd als slechte maillezers. Het had in de servicemail gestaan!
Afijn, een inleiding leek ons wel nuttig. In een vergaderzaaltje stond een lieve dame te vertellen over haar ervaringen in de psychiatrische zorg. Daar wordt een mens niet vrolijk van. Maar ze had een goed verhaal en bitch vond het dapper dat ze daar zo kwetsbaar durfde te zijn.
Aan het einde konden er vragen gesteld worden. Er was een dame die al snel alle aandacht naar zich toe trok doordat ze advies vroeg over haar behandeltraject. Dat leek bitch niet helemaal de bedoeling.
Na de inleiding was er voldoende tijd voor een bakkie en om half negen begaf bitch zich naar haar plek op rij 1 in de kleine zaal. Yora zette werkelijk een prachtige voorstelling neer! Zo levensecht gespeeld, dat je bijna zou geloven dat het haar eigen verhaal was. Bitch was diep onder de indruk!
Jammer dat er zo weinig publiek in de zaal zat. De zaal waar 200 mensen in passen was net iets meer dan de helft vol.
Na afloop van de voorstelling stond er een drankje klaar en bitchgenoot scoorde twee glaasjes wijn. Opnieuw werden we aangesproken door de programmeur. Ze kent het bitchkoppel inmiddels wel. Ze zei dat we best mochten aanschuiven bij het tweede deel van het programma van Martin Koolhoven. Hij toert door het land met een programma over filmklassiekers en de technische kanten van het maken van zo’n film.
Daar was de opkomst helemaal bedroevend! In de grote zaal zaten niet meer dan 200 mensen, terwijl daar 900 man in kan. Bitch schoof met haar hubbie een nog vrije rij in en luisterde naar de verhalen van Koolhoven. De gebruikte filmfragmenten waren mooi. Maar bitchgenoot merkte na afloop op dat hij blij was dat we geen geld hadden uitgegeven aan kaartjes voor dit evenement. Het was niet heel bijzonder.
We hebben de mogelijkheden van ons theater weer ten volle benut! Dank aan onze alerte programmeur Kim!

Afbeeldingsresultaat voor yora rienstra up

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: