bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch en de vraag

op 22/12/2019

Het kerstdiner op school was achter de rug, de rust in de groep was enigszins weergekeerd.
Eén van de leerlingen was de dag na het kerstdiner ziek, maar op de laatste dag voor de vakantie was hij toch weer op school. Het was bitch’ ADHD-ertje en hij had kennelijk vanwege zijn ongesteldheid van de vorige dag geen pilletje geslikt. Hij praatte weer aan één stuk door, hing ondersteboven op zijn stoel maar slaagde er toch in voldoende sommen te maken én een tafel op te zeggen. Niet slecht!
Na de pauze meldde hij zich aan het bureau van bitch, naar aanleiding van de tekst van begrijpend lezen over Kerstmis. Hij wilde graag weten wanneer het Kerstmis is. Dat was één van de vragen.
Bitch wees hem de plek van het juiste antwoord aan. Hij vond dat het niet klopte. 25 en 26 december, dat is al over een paar dagen. Dan kan het geen Kerstmis zijn want het heeft nog niet gesneeuwd. Bitch probeerde hem uit te leggen dat het bijna nooit sneeuwt in Nederland en dat de datum bepaalt dat het Kerstmis is, niet het weer. Hij wilde er niet aan. Het moet eerst sneeuwen want dat hoort zo. Bitch wacht geduldig af…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: