bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch verkast

op 16/02/2020

Bitch was met bitchgenoot aan het repeteren voor een voorstelling. In huis. Een huis. Waar precies, dat weet bitch niet. Er werd geoefend in een soort van tussenkamertje.
In de achterkamer was een oud-collega/vriendin druk in de weer om de verjaardag van haar moeder te organiseren. Er werd gekookt, gebakken en versierd.
Midden in een mooie volzin van bitch hoorde ze ineens een schreeuw uit die ruimte: “Shit, ik heb geen room gekocht!” In opperste opwinding rende de oud-collega/vriendin door het tussenkamertje naar de voorkamer waar al mensen zaten, in afwachting van de festiviteiten. Paniek alom! Het repeteren lukte daardoor voor geen meter. Bitch gaf het op.
De man van oud-collega/vriendin, we noemen hem oud-collega/vriend, raakte geïrriteerd door het zinloze brullen van zijn partner. Hij zag dat de repetitie van bitch en bitchgenoot uit de hand liep en gebaarde de acteurs mee te komen.
Verderop in de straat had hij nog een pandje. Weliswaar helemaal leeg, maar volgens hem prima geschikt. Met z’n drieën betraden we het pand. Het was aardedonker. Geen lichtknopje te vinden. Er was wel geluid. Achter in het pand werd gegromd. Volgens oud-collega/vriend moesten we dat maar negeren. Je kon het horen, maar hij had nog nooit de bron van het geluid gezien.
Nee, duh! In het donker zie je niks! Bitch aarzelde. Ze is niet zo’n held in het donker en als het donker dan ook nog gromt… Oud-collega/vriend werd ongeduldig. We moesten het er maar mee doen. Hij kon toch moeilijk de verjaardag van zijn schoonmoeder afzeggen.
Zo gauw hij het pand verlaten had, werd het gegrom luider en angstaanjagender. Bitch besloot dat ze dan maar niet ging repeteren. Andere keer weer.
En toen werd bitch wakker. Een droom, zo levendig en ook nog bijna alles onthouden. Raar…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: