bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Hoera voor Bitch

op 10/03/2020

Bitch was jarig. En dat hebben ze geweten!
De feestelijke dag begon al vroeg omdat er natuurlijk ook een bezoek aan de kerk werd gebracht. Bij de mededelingen werd de verjaardag van bitch vermeld en de verzamelde kerkgenoten barstten spontaan in gezang uit! De bloemen waren voor Bitch en bij de koffie was er een traktatie. Er werd gezoend, geknuffeld, gezwaaid (Corona-preventie) en nog veel meer.
Na de koffie werden de statafels ingeladen in de Olle Griese en ging het feest thuis verder.
Al snel verschenen de dames en de gitarist van Blonde Bizon die bitch had ingehuurd voor een huiskamervoorstelling. Bitch had gevraagd om de voorstelling ‘Zus me’. Daarin is ook iemand jarig, maar de surpriseparty pakt iets anders uit dan gehoopt.
Samen met bitchgenoot werd de voorstelling voorbereid: tafel aan de kant, stoelen in publieksopstelling, prosecco klaargezet (maar nog niet geopend!), licht, geluid, lampen omhoog en nog veel meer.
De eerste gasten waren vroeg: Bitchkind en Bitchkindvriendin. Die mochten vroeg zijn! Daarna liep het snel vol: veel mensen hadden een envelopje bij zich met een bijdrage voor het KWF, anderen hadden een envelopje met een podiumcadeaukaart. Bij bitch altijd welkom. Er waren bloemen, toch nog cadeautjes, van alles wat. Aan de nieuwe gasten werd een glas prosecco uitgereikt.
Strak om 4 uur was iedereen binnen en kon de voorstelling een aanvang nemen. Er zat een grote mate van publieksparticipatie in. Dat klinkt eng maar was gewoon heel leuk. De voorstelling, die bitch al eens gezien had, was weer erg leuk en verrassend.
Bitchkindvriendin schrok zich rot toen ze, voorafgaand aan de voorstelling, even de logeerkamer inliep. Daar stonden alle etalagepoppen die deel uitmaakten van het verhaal.
De reacties na afloop waren erg enthousiast. Even gezellig nagepraat met de performers en zo rond half zes werd het buffet gebracht door de cateraar.
Precies op het moment dat de opgehokte zwagers belden. Dat werd een gesprek van niks. De verbinding was slecht en bitch probeerde herhaaldelijk uit te leggen dat ze even aandacht aan de cateraar moest besteden, maar die boodschap kwam niet over. Bitch heeft het gesprek uiteindelijk beëindigd met de mededeling dat ze ’s maandags zou terugbellen. Voelde wel een beetje lullig want de padroni hadden ervoor gezorgd dat hun kaart met ballon op zondag bezorgd werd. Zo lief!
Iedereen maakte smakelijk gebruik van het borrelbuffet met allemaal kleine, heerlijke hapjes. Voor antisojaschoonzus waren er diverse gerechten die absoluut sojavrij waren. Ook gamba’s in piripirisaus. Die durfde ze toch niet aan omdat schaaldieren ook een risico kunnen zijn. Daar hebben bitch en bitchgenoot zich later die avond over ontfermd. Ze waren heerlijk!
Voor bitchkind en bitchkindvriendin waren er vegan gerechtjes. Ze kondigden direct aan dat ze de restjes zouden meenemen, En dat hebben ze ook gedaan.
De gasten zaten gezellig te praten en te eten, bitch verplaatste zich langs de diverse groepjes. Niet dat ze aan het einde iedereen gesproken heeft, maar wel veel mensen.
Rond 9 uur vertrok de laatste gast. Bitch stortte zich op de bank, bitchgenoot sloeg aan het opruimen. Het einde van Lubach op Zondag werd niet gehaald.
De volgende ochtend nog de resten opgeruimd. De cateraar kwam zijn spullen en de afwas ophalen en daarna was het tijd om bij te komen. Wel even geteld hoeveel er bijgedragen was voor het KWF. Dat was de wens van bitch. In totaal werd 315 euro overgemaakt naar dit geweldige doel. Voor bitch zelf was er een totaal aan theatercadeaukaarten van 220. Daar weet bitch wel raad mee. Topdag gehad!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: