bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch werkt thuis

op 21/03/2020

Vaak genoeg sprak bitch deze zin uit. Als er weer van alles mis was gegaan in de klas, als collega’s aan het zeuren waren, als het regende precies op het moment dat bitch op de fiets naar school/naar huis moest: “Ik denk dat ik morgen maar eens thuis werk”.
In het beroep van bitch is dat natuurlijk geen optie, maar het was leuk om het te zeggen. Leverde altijd wel een glimlach op.
En nu? In tijden van corona is het ineens werkelijkheid geworden! Bitch werkt thuis. Vrijdag de 13e had bitch tegen haar directeur gezegd dat ze, gezien haar gezondheid, even niet naar school zou komen. De directeur was een en al begrip. Net als de collega’s.
Twee dagen later meldde Rutte dat hij het idee van bitch landelijk ging toepassen: alle scholen dicht! Op de school van bitch was er een voorgevoel geweest. Alle collega’s en de stagiaire van bitch hadden zich een slag in de rondte gekopieerd zodat de kinderen vrijdag de 13e een thuiswerkpakket konden meenemen. De zieke kinderen kregen het door een klasgenoot in de brievenbus geschoven en bij een leerling die wat verder van de school woont, schoof bitch het pakket door de brievenbus.
Er was dus na de mededeling van Rutte totaal geen paniek. De kinderen konden aan de slag.
Op maandag ging een aantal collega’s naar school om nog wat extra’s te kopiëren en digitale lessen voor te bereiden. Bitch maakte thuis een rooster voor de hele week dat aan het pakket werd toegevoegd. De directeur en de IB’er kopieerden materiaal voor de kinderen van bitch.
Op dinsdag konden de kinderen op alfabet van achternaam hun aanvullende pakket ophalen. Op één na deden alle kinderen dat. De ontbrekende ouder werd per email gesommeerd om de spullen op te halen.
En toen begon het thuiswerken. Bitch ontvangt mail van ouders en kinderen en beantwoordt deze. Bitch volgt online wat de kinderen in ons tabletprogramma doen en geeft daar desgewenst (of ongewenst) feedback op. Bitch plaatst elke dag een tekstje voor de ouders en de kinderen in het ouderplatform. En bitch maakt filmpjes. Een hilarisch filmpje met bitchgenoot om de verleden tijd te oefenen. Bitchgenoot was hierin de verleden tijd van bitch. https://www.youtube.com/watch?v=0YlaSlrlW08&t=3s
Een filmpje waarin bitch voorleest uit “De Gorgels” deel 2. Dat boek werd ook in de klas voorgelezen en het was al bijna uit. Nog één sessie en dan is het echt op. Een filmpje met een muziekles over maat en ritme bij een liedje dat de kinderen de afgelopen weken geleerd hadden.
De kinderen sturen, op verzoek van bitch, foto’s en filmpjes van hun thuisschool toe. In één filmpje zat een leerling achter een Wii-drumstel serieus mee te drummen met de muziekles. Thuiswerken is tóch een optie.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: