bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch en de verveling

op 19/04/2020

Bitch zal niet de enige zijn waar de verveling af en toe toeslaat. Op dat soort momenten is het tijd voor domme zaken.
Bijvoorbeeld de kettingbrief. Bitch ontving een mail van een theatercontact met het verzoek een gedicht te sturen aan iemand die bovenaan een lijstje stond. Vervolgens die naam te verwijderen en in een nieuwe mail de zender van de mail bovenaan te zetten, bitch’ eigen mailadres daaronder en de mail door te sturen naar 20 mensen. Bitch heeft een mail met een gedicht verstuurd: “Huilen is gezond” van Willem Wilmink. Daarna de vernieuwde mail gestuurd aan 17 personen uit het adresboek bij Outlook. Vooral aan personen waarvan bitch hoopte dat ze zouden deelnemen. In de dagen daarna ontving bitch mailtjes van mensen die ze lang niet gesproken had en die niet gingen meedoen. Geen probleem. Weer even wat mails gewisseld over hoe het gaat en door!
Toen kwam de facebookactie van de zwart-witfoto’s waarin bitchgenoot (en later ook padronebroer) bitch nomineerde om tien dagen lang een zwart-witfoto te plaatsen en elke dag een nieuw contact te nomineren om dit ook te doen. Die zwart-witfoto’s, dat ging prima. Zelfs in tijden van corona valt er elke dag wel iets te fotograferen, zwart-wit te maken en op FB te plaatsen. Niet elke foto wordt trouwens beter van zwart-wit. Vooral foto’s van eten, wat toch een hoofdbestanddeel van de dag is op dit moment, worden er niet smakelijker van. Maar goed, missie volbracht. Niemand genomineerd. Wie het leuk vindt, moet spontaan maar meedoen. En zo niet, dan niet.
En dan zijn er de filmpjes op FB-Watch. elke dag zijn er nieuwe filmpjes en kan bitch de neiging niet weerstaan om even te kijken. Heel veel stukjes “Keeping up appearances”, een sitcom uit de jaren 90. Leuk om naar te kijken, maar na een paar afleveringen is het wel weer klaar.
Doe-het-zelffilmpjes. Een tsunami aan ideeën om huis-tuin-en-keukenprobleempjes op te lossen. Variërend van goed gevonden tot waardeloos. Ook klaar.
En de laatste week krijgt bitch ineens Duitse filmpjes te zien. WAAROM???
Leuk zijn de filmpjes van beesten en baby’s, maar je telefoon loopt er op leeg en het kost vreselijk veel tijd.
Lezen dan maar. Via een FB-contact ontvangt bitch af en toe drukproeven van nieuw te verschijnen boeken. Bitch leest zo’n boek, schrijft er een uitgebreide review over, die geplaatst wordt op de blog van het contact en ontvangt als dank dan het betreffende boek. NOT! Slechts één keer ontving bitch een boek en verder: niks – noppes – nada! Nou vindt bitch lezen leuk en gaat het haar niet om het fysieke boek.
Momenteel is bitch bezig met “De vreemdelinge” van Claudia Durastanti. Het idee was dat ze dit boek zou reviewen vóór het in Nederland uitkwam. Maar dat is dus niet gelukt. Voor lezen heeft bitch momenteel geen geduld.
Ook terug van weggeweest: puzzelboekjes. Bitch heeft een afwijking. Eenmaal begonnen aan zo’n boekje moet het in hoog tempo vol zijn. Nou, dat lukt dan weer wel! Gelukkig is er nog voorraad. Bitch komt de quarantaine wel door!


One response to “Bitch en de verveling

  1. stef7sa schreef:

    Legpuzzelen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: