bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch is wakker. Alweer!

op 02/06/2020

Tweede Pinksterdag was een dag van niks. Langdurig uitgeslapen, heerlijk in de tuin gezeten, stukje gewandeld (ging goed vandaag), boekje gelezen, spelletje gespeeld.
Aan het einde van de middag een rosétje, diner met risotto, stukje scriptie van een collega gecorrigeerd en op de bank tv gekeken. Echt een dag van niks.
Maar al dat geniks kost ook geen energie en dat merkte bitch toen ze naar bed ging. Op het moment dat het bitchhoofd het bitchkussen raakte was ze klaar wakker. Echt gewoon niet slapen. Dus dan bedenkt bitch van alles om slaperig van te worden.
Eerst maar eens luisteren naar het gesnurk van bitchgenoot. Luid, maar niet slaapverwekkend.
Toen de tafels van 30 t/m 50 opgezegd. Een methode die meestal wel werkt. Deze keer dus niet.
Een paar spelletjes patience op de telefoon wil ook nog wel eens helpen. Wel eens, deze nacht niet.
Geprobeerd te mediteren. Ook geen goed idee. Iedere keer als bitch focuste op een lichaamsdeel om dat aan te spannen en weer te ontspannen, begon er precies in dat lichaamsdeel iets te kriebelen. Dat leidt af.
Luisteren naar de geluiden van buiten dan maar. Het raam was open, dus volop mogelijkheden om geluid waar te nemen. Niks!
Naar het toilet en op de terugweg op de tast een boekje uit de kast getrokken. Het moest vooral klein en dun zijn, anders kan bitch het niet in bed lezen. Gelukt. Toen het bedlampje aan was, bleek het een gedichtenbundel van Willem Wilmink te zijn. Altijd goed. Grappig, betrokken, mooi geschreven. Té goed, want niet slaapverwekkend. Licht uit, boekje weg.
Inmiddels begonnen de eerste vogeltjes te fluiten. Het was kwart over 4. Het werden er steeds meer en ze werden steeds luidruchtiger. Heerlijk! Bitch houdt ervan!
En eindelijk, na kwart over 5 (de laatste keer dat bitch op de wekker keek) viel ze in slaap. Helaas, de wekker ging om half 8. Dinsdag is geen werkdag voor bitch maar op Pinkster 3 wordt het jaar geëvalueerd en het nieuwe jaar voorbereid. Daar is bitch graag bij. Maar het opstaan lukte niet. Wekker opnieuw gezet voor 8 uur. Het was nog steeds niet genoeg.
Uiteindelijk heeft bitch haar baas geappt met de mededeling dat ze niet zou meedoen aan de vergadering. Ze moest echt nog even slapen. Voor het overleg over haar groep om 11 uur zou bitch zich melden.
Toen bitch bijna ingedommeld was, kwam de reactie van de baas. Duimpje omhoog. Uiteraard, zonder bitch schiet de vergadering lekker op!
Wekker op 10 uur. En zowaar nog een beetje geslapen.
Toen bitch gedoucht was kwam er een telefoontje van een collega. Het gesprek om 11 ging niet door. Eén van de verwachte ‘aanwezigen’ was de afspraak vergeten.
Toch nog een rustig dagje, met waarschijnlijk een dutje tussendoor!

Fluitende vogels b d herken vogels - YouTube
Wij hebben op het park een merel die een autoalarm fluit!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: