bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch heeft het zwaar

op 06/09/2020

De coronaregels op school zijn simpel: als je verkouden bent, koorts hebt of andere mogelijke coronaverschijnselen, dan blijf je thuis. Ouders proberen het wel, hoor. Kinderen worden niezend en proestend naar school gestuurd, waar ze onmiddellijk weer heengezonden worden als blijkt dat er klachten zijn. Vinden ouders niet leuk. Van huis uit komen er vervolgens mailtjes met ‘hij is alleen een beetje verkouden, dan kan hij toch wel weer naar school?’ Niet dus. Bitch is onverbiddelijk. Al was het maar vanwege haar eigen gezondheid.
Het gevolg is dat bitch deze week maar bar weinig kinderen voor haar neus had. Los van de vier zieken (in wisselende samenstelling) staat er heel veel ondersteuning op de groep. Kinderen werken met hun begeleider buiten de klas, drie kinderen nemen deel aan het TOM-onderwijs en zo had bitch woensdag 2 kinderen in de les, donderdag en vrijdag 4. Dat is te overzien.
Vrijdagmiddag keken we, als beloning voor goed gedrag en omdat er met weinig kinderen niet zoveel te doen valt, naar de film Sjakie en de chocoladefabriek. Omdat de schatjes niet zo leesvaardig zijn, kijken we de Nederlandstalige versie. Als de Oempa Loempa’s voor het eerst in beeld komen en beginnen te zingen, moppert een van de mannen (bitch heeft alleen maar mannen): “Ja hoor! Ze komen uit Oempaland, maar ze spreken wel Nederlands!” Bitch schoot in de lach maar heeft verder geen uitleg gegeven.
Het leven is zwaar!

Charlie and the Chocolate Factory: 10th Anniversary Blu-ray Review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: