bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch en 12 mannetjes

op 20/09/2020

Tijdens de dagelijkse wandeling afgelopen zaterdag deed bitch aan bitchgenoot verslag van haar belevenissen op school in de afgelopen week. Geniet mee!
Een van de mannetjes komt na de pauze naar bitch toe. “Weet jij waar mijn vest is?” Natuurlijk weet bitch dat niet. En dat was ook precies wat zij antwoordde. Mannetjes van 8/9 jaar moeten zelf op hun spullen letten!
Een kind van de groep die voor de groep van bitch gymt, was zijn vest kwijt. Kwam dus vragen of iemand van de groep het per ongeluk in zijn tas gestopt had. Nee hoor, niemand stak zijn vinger op. De volgende dag komt één van de mannetjes bij bitch melden dat volgens hem A. het in zijn tas had gestopt. A. zou kijken. Hij meldde de dag erna dat hij het inderdaad in zijn tas had. Maar niet mee naar school genomen. Pas drie dagen later was het vest weer op school.
Een wat pieperig mannetje meldt zich bij bitch. “Juf, het doet hier (wijst op zijn jukbeen) pijn. En ik heb een raar plekje op mijn tong.” Bitch reageert niet meteen, ze kent de pieper al een poosje. Na een kwartiertje is hij er weer. “Juf, het doet nog steeds pijn.” Juf stelt voor dat piepertje eerst zijn toets afmaakt en als het dan nog pijn doet, dan kunnen we moeder bellen. Na de toets doet het nog steeds pijn. Conciërge belt moeder. Moeder deelt mee dat hij deze klachten de vorige middag ook al had en dat hij gewoon is gaan kickboksen. Klaar. Pieper blijft gewoon op school.
Twee mannetjes dragen een bril. Dat wil zeggen, ze hebben een bril maar dragen hem vaak niet. De ene vergat de bril steeds mee naar school te nemen. Contact met moeder wees uit dat de bril alleen maar op school nodig is. Bitch stelde voor de bril dan op school te laten. Geweldig idee! Nu is de bril altijd aanwezig, maar vergeet het mannetje bijna dagelijks om hem op te zetten.
Het andere brillenmannetje is nogal onhandig en heeft vaak een kapotte bril of is hem kwijt. In de eerste schoolweek vertelde moeder dat ze nu twee brillen heeft gekocht en dat het probleem dan opgelost moet zijn. Ze kon ze ‘binnenkort’ ophalen. Inmiddels is de vijfde week van het nieuwe schooljaar gepasseerd zonder nieuwe bril(len). Moeder nog maar eens benaderd. Ze weet ook niet wat het is, maar ze zijn er nog steeds niet. Zucht…
Vele mannetjes hebben individuele begeleiding. Bij één mannetje is die begeleiding vooral gericht op concentratie en gedrag. Zijn begeleidster heeft hem deze week een agenda gegeven. Ze ontdekte dat het mannetje een heel positieve kijk heeft op zichzelf. Als zij het gedrag van het mannetje checkt bij bitch, dan blijkt dat het nog vaak mis gaat. In de agenda tekent hij nu elke dag een smiley over hoe het ging en bitch zet daar dan haar smiley naast. Dat is heel confronterend voor het mannetje. Zó confronterend dat hij na de eerste agendadag twee dagen ziek was.
De groep heeft aan het begin van het schooljaar een emmer vol met buitenspeelmateriaal gekregen. Leuk! Een diabolo, een paar stelten, een badmintonset, hoepels, een springtouw en nog wat meuk.
Van de diabolo zijn de stokjes al verdwenen. Ze draaiden het touwtje eromheen en gebruikten het buiten als steekwapen en speer. De stokjes liggen ergens in de sloot, de diabolo ligt eenzaam in de emmer.
De badmintonset had een shuttle en twee rackets. De shuttle was al verdwenen toen bitch voor het eerst kwam werken dit schooljaar. De rackets zijn van de week in de prullenbak verdwenen. Door gebruik als slagwapen waren de draden gebroken en lag het ronde deel van de steel af. Weg ermee.
De hoepels en het springtouw zijn omgetoverd tot materiaal om iemand vast te binden aan de palen van de schommels, het klimrek of het kunstwerk. In het springtouw zitten ongeveer duizend knopen. Evengoed zag bitch de mannetjes er vrijdag mee touwtje springen.
De stelten, ja díe worden veel en goed gebruikt! Door kinderen van groep 5/6.
Binnenkort meer mannetjes verhalen. Er is zoveel materiaal, bitch kan er wel een blog van bijhouden. O wacht…

Racket wisselen tijdens de rally — Badmintonclub Geldrop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: