bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch stelt eisen

op 24/09/2020

Er werd geknutseld. Bitch doet dat te weinig omdat ze opziet tegen de chaos die er doorgaans ontstaat. Maar het moest er maar weer eens van komen!
Al vaak gezien bij collega’s: de ruimtelijke kubus. Materiaal: stevig papier, een schaar en een Pritt stift.
Bitch is er eens lekker voor gaan zitten. Eerst de kenmerken van de kubus besproken. Met een plaatje op het digibord kwamen de mannetjes daar goed uit.
Het papier dat bitch had uitgezocht was stevig. Erg stevig. Stap voor stap legde bitch uit wat de kids moesten doen. Al uitleggend zakten de koppies steeds verder. Toen heeft bitch maar eens een extra doel toegevoegd aan deze activiteit. Het overduidelijke doel was natuurlijk het leren maken van een kubus. Het toegevoegde doel was het vergroten van het doorzettingsvermogen. Bitch kondigde aan dat ze erg ging opletten wie er doorzettingsvermogen toonde.
En daar gingen ze! Steunend en kreunend werden de kartonnen stroken gevouwen en geknipt. Toen er eindelijk twaalf dubbelgevouwen stroken waren, kon er geplakt worden.
Frustratiemomentje! Bitch had aan het begin van het schooljaar per tweetal één Pritt stift ter beschikking gesteld en gezegd dat ze er zuinig op moesten zijn, dat er géén voorraad was. En bij twee duo’s was deze inmiddels verdwenen. Bitch hield stug vol dat er geen voorraad was en dat ze maar een oplossing moesten bedenken. Nu werden de wel aanwezig Pritt stiften dus niet door twee, maar door drie mannen gebruikt. Dat betekende lang wachten. En dat vinden ze moeilijk. Ze vinden in deze groep veel dingen moeilijk.
Ter motivatie knutselde bitch gezellig mee met haar door reuma gekwelde handen. Boodschap: als bitch (lees: juf) het kan, dan kunnen jullie het ook!
Er werd ruim een half uur stug doorgewerkt. Af en toe klonk er een wanhoopskreet, scheurde er een strook en meer van dat soort gedoetjes, maar uiteindelijk hadden ze allemaal driekwart van de kubus af! Bitch was tevreden. We maken ze natuurlijk nog wel af. Knutselen er nog een in een kleiner formaat en hangen het gecombineerde setje aan het plafond. Foto’s volgen.

ruimtelijk papierwerk | Knutselen groep 7, Knutselen, Knutselen bovenbouw
Zó ingewikkeld worden ze niet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: