bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch overdenkt de lockdown

op 07/02/2021

Er werd sinds de kerstvakantie weer thuisonderwijs gegeven. Door ervaring wijs hadden we het deze keer iets anders georganiseerd dan tijdens de eerste lockdown. Alle groepen waren in drieën gedeeld en elke afzonderlijke club kreeg een uur online instructie via Teams. Als je 30-32 leerlingen hebt, is dat fijn. Als je er 12 hebt, zoals bitch en haar duo’s, is dat luxe! Maar tegelijkertijd wel nodig.
Team 1 was aan de beurt van 08.30-09.30 uur. Vier mannen, waarvan er eentje vaak te laat was en altijd luidkeels zat te gapen. Een ander gaf na afloop van de instructie aan dat hij het begrepen had, maar deed dan via de chat noodoproepen als het toch niet lukte. Dan hielp bitch hem via de chat of ze belde hem na de laatste instructie via Teams. Als bitch niet snel genoeg reageerde, werden de opmerkingen in de chat steeds kwaardaardiger: Juf, kunt u me helpen? – Juhuf! – JUUUUUUF! – en tot slot boze emoji’s. Maar deze jongen werkte wel heel hard. Een derde had kennelijk van moeder opdracht gekregen om keihard te werken. Hij deed steevast 50 opgaven in plaats van de vereiste 40 (rekenen) of 30 (taal & spelling). Jammer dat hij geregeld aan het verkeerde doel werkte.
Team 2 bestond uit behoorlijk bijdehante mannen. Werken met hen ging vlugger, maar niet soepel. Een eigenwijs clubje met wat ADHD’ers erin. Zij moesten echt altijd hun microfoon uitzetten als bitch instructie gaf. Hij mocht alleen aan als bitch een vraag stelde. En soms liet bitch ze zelfs de camera uitzetten omdat er teveel beweging in ze zat. Deze mannen hebben eigenlijk allemaal heel goed gewerkt.
Team 3 was het meest onregelmatige team. Er zaten jongens in die regelmatig niet online waren, die slechte wifi hadden en daardoor halverwege de les ineens verdwenen waren. Er zat er één in die pas de laatste twee weken online kwam, maar alleen als hij bij de noodopvang op school was. En dan lukte het ook niet altijd.
Het was moeilijk, maar bitch heeft geprobeerd er iets van te maken. Ze heeft een aantal keren een Grej of the Day gedaan. Zo’n les begint met een raadsel en daarna volgt een uitleg. Viel in de smaak.
Tijdens de lockdown vonden ook de Nationale Voorleesdagen plaats. Bitch is begonnen met elke dag een stukje uit een boek voor te lezen aan elke groep. Elke dag een ander boek. En in de tweede week waren de kinderen aan de beurt. De meesten hebben aan hun eigen team voorgelezen en vonden dat nog leuk ook. Dat was het ook.
De laatste week heeft bitch een dictee afgenomen op de luie manier. Het was een dictee van acht zinnen. Die heeft bitch verdeeld over twee dagen en de kinderen hoefden alleen maar de woorden te typen waar op beoordeeld werd. Lekker makkelijk!
En nu gaan de kinderen weer naar school as. maandag. Bitch niet. Na overleg met de bedrijfsarts is besloten dat bitch thuis blijft werken. En niet zoals in mei/juni dan lesgeven via het digibord. Dat was een drama. De school start met halve groepen. De groep van bitch is in zijn geheel een halve groep. Zij gaan naar school op de dagen dat de duo’s aanwezig zijn. Maandag, dinsdag en vrijdag. Bitch werkt thuis. Op woensdag en donderdag ondersteunt ze de kinderen bij het thuiswerken. Ze geeft géén les. En daarnaast doet ze, ook op vrijdag, allerlei andere nuttige dingen. Die vrijdag gaat er binnenkort sowieso af. Bitch gaat voor nog een dag afgekeurd worden.
Inmiddels vindt er druk appverkeer plaats. De directeur heeft contact opgenomen met het bestuur om te vragen of het wel handig is de kinderen naar school te laten komen als de leerkrachten er door het barre weer niet zullen zijn. We wachten af. Bitch gaat toch niet.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: