bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Paasbitch

op 04/04/2021

Het is Pasen! Het weer is prut, de paasbrunch kwam niet op tijd, bitch is alleen, maar gelukkig zijn er ook leuke dingen gebeurd.
De zaterdag voor palmzondag vond de traditionele paasworkshop plaats. Veel kerkgangers hadden een pakketje ontvangen met daarin een boekje met paaseitekeningen en kleurpotloden. Om 2 uur was er een online ontmoeting, waar iedereen al kleurend vrolijk zat te babbelen.
Op palmzondag was de viering van de Mattheus te zien waaraan bitch had meegewerkt. Geen optocht met palmpaasstokken, geen kindertjes, maar toch een mooie viering met mooie teksten en prachtige muziek van de pianist.
Vrijdag was er van school een studiedag waar bitch digitaal aan deelnam. Er was een uitnodiging om live aanwezig te zijn maar er waren de laatste tijd nogal wat besmettingen geweest op school, dus bitch beperkte zich tot de laptop. Samen met de vaste duo hebben we de toetsresultaten van de groep geanalyseerd. Die zijn niet geweldig, maar de meeste mannen hebben wel weer een flinke sprong voorwaarts gemaakt. Het was heel gezellig met z’n tweetjes maar om half 1 vonden we beiden dat het genoeg was. Duo werkt momenteel maar tot 12 uur omdat ze aan het re-integreren is en bitch werkt eigenlijk al niet echt meer op vrijdag. De studiedag zou duren tot half vier, maar half 1 was lang genoeg. Vonden wij. En vond gelukkig ook de directeur.
Vrijdagavond keek het bitchstel naar de Goede Vrijdagviering. Die heel ingetogen was. Ook hier weer mooie teksten gecombineerd met muziek van de pianist en huisfluitist.
Zaterdag was de verjaardag van de Mattheuskerk. Ter gelegenheid daarvan was er een expositie ingericht in de kerk waarvoor kerkgangers zich mochten aanmelden. Bitch en bitchgenoot mochten om 13.40 uur naar binnen. Deze activiteit gecombineerd met de dagelijkse wandeling, het nuttige met het aangename verenigd. Er waren heel veel foto’s waarop ook bitchgenoot en bitch te zien waren. Er was een filmpje waarop de oprichters van vijf jaar geleden het woord richtten tot de bezoekers. Er hing een hele slinger met kaartjes, ingevuld door kerkgangers, waarop aangegeven was wat men bijzonder vond aan de Mattheus. Bitch had ingevuld dat ze het zo verrassend vindt dat bitchgenoot zich ontwikkeld heeft tot een goede voorganger. Want dat is ie! Eenmaal buiten was er koffie en gebak van de huisleverancier en bij vertrek een gezellig pakket met heerlijke wijn, paaskoekjes, thee, een geurkaarsjes en twee Mattheuspennen.
In de avond keken we naar de Paaswake van bitchgenoot en vrouwvandepianist. Met alweer prachtige muziek! De pianist, de huistoeteraar en de huiszangeres verzorgden dit.
En nu zit bitch alleen. Luistert naar de podcasts van Paul de Leeuw, de eerste podcastserie ever voor bitch. Eet de koekjes op die in het pakket van de jarige kerk zaten. Bitchgenoot zit in Akersloot om een film op te nemen met een student. Duurt drie dagen. Bitch vermaakt zich wel. Fijne Pasen, lieve lezers!

Jamin paaseitjes | Melissaschrijft


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: