bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

De dag van Bitch

op 12/04/2021

‘Druk’ dagje vandaag voor bitch! Op tijd opgestaan omdat er voor kwart over 10 een afspraak stond om bloed te prikken i.v.m. diabetes. Reguliere controle, niks bijzonders.
Terwijl bitch braaf op haar beurt wachtte, schoot het haar ineens te binnen dat op deze dag de waterleiding afgesloten zou worden. Snel een appje naar bitchgenoot, die nog op één oor lag toen bitch vertrok. Hij reageerde wat wazig op het bericht van bitch: “WATER!!!”. Had geen idee, maar sprong na de uitleg uit bed om emmers en kannen e.d. te vullen. 1 karaf, een halve maatbeker en een halve emmer, dat was het. Toen ging de kraan letterlijk dicht.
Het prikken lukte deze keer bijzonder goed. In één keer raak. Dat is wel eens anders. Ook hier wordt tegenwoordig op afspraak gewerkt, dus bitch was zo weer weg.
Eenmaal thuis een bakje yoghurt bij wijze van ontbijt.
Om half 1 was de pedicure aan de beurt. Of eigenlijk was bitch aan de beurt bij de pedicure. Altijd gezellig, er wordt honderduit gepraat (bitch heeft de dochters van pedicure in de klas gehad) en ondertussen worden de teennagels gekortwiekt, het eelt verwijderd (beetje maar) en komt er een nieuwe afspraak tot stand. Binnen een half uur stond bitch weer buiten met gemasseerde, frisse, kortgeknipte voeten. Heerlijk! Weer even naar huis.
Even na half 4 weer terug naar het medisch centrum, deze keer voor een fundusfoto. Dat hoort bij de diabetes. Elke twee jaar, maar vanaf nu, werd bitch verteld, elke drie jaar. Bitchgenoot moest mee voor het geval de ogen gedruppeld moesten worden. Dat werd keurig gevraagd, of bitch de vorige keer gedruppeld was. Bitch antwoordt altijd ‘Nee’. En ook deze keer kwam ze ermee weg. Een nieuwe camera voor de fundus en ja hoor, bitch stond alweer buiten naast de auto waarin bitchgenoot geduldig zat te wachten. Bitch had zich voorgenomen om, indien niet gedruppeld, naar huis te wandelen, maar het regende. Toch maar in de auto gestapt.
Al snel was bitch weer thuis, klaar voor een heerlijke beker homemade tomatensoep. Leve bitchgenoot!

Oogfoto (fundusfotografie) | SCAL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: