bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch wandelt

op 03/05/2021

Maar weer eens even een wandelblogje. Het is echt een gewoonte geworden. Alleen als het de hele dag hard regent, slaat bitch over. En dat is eigenlijk maar heel zelden. Er is een aantal vaste rondjes ontstaan.
De oudste is het Dik Trommetje. Een wandeling door de buurt, over het Dik Trompad, om het Zaanlands Lyceum heen en dan weer door de buurt, waarbij het laatste deel van de route niet altijd dezelfde is.
Tweede optie: Ommetje Waddenbuurt. Naar de Provincialeweg, spoor over, Waddenbuurt door en dan langs de DekaMarkt weer naar huis. Ook hier is volop gelegenheid om de lengte te variëren.
Sinds een paar weken is de zondag voor een rondje Bullekerk. Die voert langs de Provincialeweg (maar dan zuidwaarts), door het Volkspark, langs de Bullekerk alwaar op een bankje (of op het inmiddels weer geopende terras) een kopje koffie gedronken wordt. Dan voert de route via de Westzijde weer huiswaarts met ook hier weer mogelijkheden tot variatie.
En dan zijn er de Stadswandelingen075, een initiatief van ene Femke, gebaseerd op wat ze in andere gemeenten heeft gezien. Wandelingen in of net buiten de Zaanstreek, die eigenlijk te lang zijn, maar die zich prima in hapklare brokken laten opdelen. De wandelingen zijn bedoeld voor in het weekend. Er zijn diverse horecaondernemers die langs de route iets te eten of te drinken verkopen tegen een schappelijk prijsje. Bitch koopt de route dan voor één persoon. Er wordt toch niet in het weekend gewandeld door bitch en -genoot. Dat wil zeggen, er wordt wél gewandeld (zie boven) maar niet op de aangeschafte routes. Dat is naar onze mening te druk. Eerste keer wel gedaan, maar niet zo goed bevallen.
En tot slot zijn er de spontane ingevingen. Naar de bitchbroer, naar de kerk (hoewel dat momenteel niet heel veel voorkomt), Jagersplas, Waterleidingduinen, strand en meer.
Hoe veel er gewandeld wordt, hangt af van de benen van bitch. Die doen het de ene keer prima en dan ineens weer niet. Soms wandelt bitch zomaar 4 km en dan (zoals vandaag) is het na 2,5 km op. Het is niet anders.
Onderweg maakt bitch foto’s van alles wat haar opvalt. Daar kan inmiddels wel een compleet album van samengesteld worden.
Bitch vindt het wel leuk om bij te houden hoeveel ze gewandeld heeft en heeft daarvoor de “Ommetje”-app van de hersenstichting gedownload. Aanbevolen door Erik Scherder die na elk ommetje weer een bijdehand weetje presenteert, dat bitch niet leest. Met deze app heeft bitch geregeld ruzie. De afstand klopt soms niet, de route blijkt niet geregistreerd en meer van dat soort irritante dingen. De voorgestelde minimaal 20 minuten haalt bitch makkelijk.
Het lopen is dus echt deel geworden van het overigens vrij saaie leven van bitch.

Verbeter je gezondheid! Download gratis de Ommetje-app - Gezond Natuur  Wandelen


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: