bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch prikt

op 04/05/2021

Bitch heeft diabetes. Lastig, maar goed te doen. Het laatste jaar ging het hartstikke goed: nog maar twee pillen per dag in plaats van vijf en voor het slapen gaan een klein beetje langwerkende insuline. Helemaal fijn!
En toen mocht bitch bij Reade aan het infuus met nieuwe reumamedicatie. Daaraan voorafgaand zat een infuus met prednison om de tijd te overbruggen die nodig is om het nieuwe medicijn effectief te laten zijn.
Nou had bitch al eerder prednison in de bil gekregen. De eerste keer (een jaar of drie geleden) een geweldige ervaring! Vier uur na de prik werd de pijn veel minder. Daarna nog een keer of drie vier zo’n zelfde bilprik gehad, met nauwelijks effect.
Bitch verwachtte van het infuus in maart dus ook niet veel. Na drie weken gebeld met Reade, dat ze er inderdaad niets van merkte. Geduld, was de boodschap. Duurt een week of vier. En waarachtig, sinds een week of twee zijn de klachten minder. Heerlijk. Alleen nu zijn de bijwerkingen, die er bij de bilprik niet waren, wél volop aanwezig.
De belangrijkste bijwerking is het volledig op z’n kop zetten van de bloedsuiker. Dat was bitch even vergeten, maar na het telefoontje met Reade besloot zij toch maar eens te prikken. Goed besluit, de bloedsuiker was echt veel te hoog. Contact opgenomen met de diabetesverpleegkundige die onmiddellijk reageerde. Vier keer daags meten, bij elke maaltijd snelwerkende insuline erbij en als er uitgespat wordt, nog een klein shotje. En voor het slapen gaan nu een dubbele dosis langwerkende insuline. Elke week contact met de verpleegkundige. Fijn hoor. Maar het begint te zakken.

Zelf uw bloedsuiker prikken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: