bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch in de VvE

op 06/05/2021

Bitch heeft zich laten overhalen om lid te worden van het bestuur van de VvE. Tijdens de vergadering in september 2019 traden twee bestuursleden af, waardoor er nog maar twee over waren. En dat vond bitch niet verstandig.
Corona zorgde ervoor dat de jaarlijkse ALV (die van 2020) niet op de gebruikelijke wijze en de gebruikelijke plek georganiseerd kon worden. Gelukkig gaf de overheid de mogelijkheid om de ALV later in het jaar te organiseren en dan online. Dat is in een gebouw waar veel oudere bewoners huizen best een dingetje.
Uiteindelijk was het half januari zo ver. Vergaderen via Teams. Er werd actief voor gezorgd dat iedereen die dat wilde kon deelnemen. Sommige buren gingen bij elkaar zitten, bij anderen snelde een computervaardige bewoner toe als de verbinding niet goed tot stand kwam.
Eerst was er een vergadering met nadere informatie over alle agendapunten en twee weken later was de stemvergadering. Ook ingewikkeld, want het aantal stemmen per persoon is gekoppeld aan het aantal vierkante meters dat je bewoont. Er moest dus flink gerekend worden.
Lang verhaal kort, bitch werd in het bestuur gekozen. Vooraf had ze aangegeven een afgebakend pakket te willen: communicatie. Dat vond de rest prima.
Maar het was nog niet klaar. Een klein aantal bewoners was het met van alles niet eens. Uiteindelijk ontving het bestuur een brief van een advocaat waarin geëist werd dat de vergadering van januari nietig verklaard zou worden en overgedaan werd. Eiser wilde op zo’n korte termijn daden zien en dreigde met een rechtzaak, dat besloten is de hele vergadering dan maar over te doen. Maar daar waren veel andere bewoners het weer niet mee eens. Maar het besluit was (in overleg met de jurist van VvE-Belang) genomen en de vergadering gaat opnieuw georganiseerd worden.
Vanavond is het zover. Veel mensen hebben aangegeven niet mee te doen. Zij hebben het stemformulier ingevuld conform de besluiten zoals genomen in januari en gemaild aan het bedrijf dat de administratie regelt. Laten we hopen dat de vergadering kort blijft en dat de genomen besluiten gehandhaafd blijven. Bitch heeft al een beetje spijt…

10 succesfactoren voor het inrichten van Microsoft TEAMS


One response to “Bitch in de VvE

  1. stef7sa schreef:

    Zaanse toestanden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: