bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch en de prik

op 01/06/2021

Bitch wilde zó graag een prik! Een vaccinatie tegen corona. En het wilde maar niet lukken. Eerder meldde bitch al dat zij bij de huisarts – toen ze daar was vanwege het hart van de bitchgenoot – gejokt had over haar gewicht. De huisarts meldde een gewicht van – gelukkig! – lang geleden en bitch knikte ijverig dat dat klopte. Haar lengte was niet bekend. Toen bitch gezegd had hoe lang ze wel/niet was, startte de arts een programmaatje, voerde de gegevens in en kwam tot de conclusie dat bitch wél voorrang had. En dat hij dat niet aan bitch gezien had. Dank voor het compliment. Bitch mocht op de lijst.
Een paar weken later stond er een verontrustend bericht in lokale krant: de vaccins waren gearriveerd bij de huisartsen, maar ze hadden geen locatie om de prikken te zetten. Er moest zoals overal een veilige, anderhalvemeterafstandruimte zijn voor na de prik. Woest was bitch! Er was een opperhoofd huisartsen en die was, zei de krant, niet bereikbaar voor commentaar. In pure wanhoop stuurde bitch een mail aan de directeur van haar geliefde theater, Waarop pas ruim een week later een reactie kwam. En toen was het inmiddels geregeld.
Er was een ruimte gevonden, bitch had een brief ontvangen en direct een afspraak gemaakt. Twee! Ook voor de tweede prik kon al geboekt worden. De eerste prik vond plaats op 19 april. De tweede kon niet eerder gepland worden dan 5 juli. Nou, vooruit dan maar.
Na de prik zaten bitch en haar -genoot op stoeltjes in de wachtruimte. Een vriendelijke dame zei tegen bitchgenoot dat hij zijn mondkapje wel af mocht zetten tijdens het wachten. Bitchgenoot vond dat niet nodig en zei dat tegen de dame. Ze sputterde tegen. Dan zou ze niet kunnen zien of het wel goed met hem ging. Waarop bitchgenoot antwoordde dat hij niet geprikt was en dat het prima met hem ging.
Met een arm vol Astrazeneca keerde bitch thuiswaarts. Een buurvrouw, die tegelijkertijd voor de prik kwam, vertelde twee dagen later dat ze anderhalve dag heftige koorts had gehad. Vooraf meldde grote zus ook al zoiets. Om bitch moed in te spreken of zo. Bitch had nergens last van. Niet eens een stijve of gevoelige arm. Bitch vroeg zich af of zij misschien een placebo had gekregen…
Het wachten op prik 2 was begonnen. Voor AZ-prik geldt 11/12 weken wachttijd. Maar kort geleden verschenen er berichten op de website van het RIVM dat de tweede prik ook wel eerder kan, omdat er genoeg vaccins zijn. Bitch sloeg er gelijk op aan. Ze belde hoopvol met de huisarts. Helaas meldde de assistente dat de locatie en het prikpersoneel gereserveerd waren voor een bepaalde periode en dat ze dat niet zomaar konden verplaatsen. Dan niet.
En toen kwam er nog meer nieuws. In de een of andere talkshow meldde een of andere deskundige dat mensen met een verzwakt inmmuunsysteem (bitch!) misschien wel drie prikken nodig hadden. Wel ja. Kom maar op. Bitch wacht het allemaal maar rustig af.

Frans advies: na één prik AstraZeneca overstappen naar ander vaccin | NOS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: