bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch op vakantie – deel 1

op 12/08/2021

Vaccinatiestress

De schoolvakantie is begonnen en er zijn plannen gemaakt voor de vakantie. Met de coronabesmettingen gaat het in Nederland niet zo goed; Nederland kleurt rood op de internationale kaart. Om te kunnen reizen moet men in het bezit zijn van een vaccinatiebewijs, een negatieve test of een bewijs dat onlangs een corona besmettingdoorstaan is. No problem! Bitch heeft, op het moment van vertrek, twee injecties in de arm zitten.
Met een handige app kun je aan wie dat maar wil – in binnen- en buitenland – laten zien dat je volledig gevaccineerd bent.
Bitch heeft de app gedownload en natuurlijk meteen gekeken wat de stand van zaken was. WAT???? Slechts één vaccinatie is in de app geregistreerd. Bij de tweede prik werd aangegeven dat deze vanaf 21 juli geregistreerd zou zijn. Mooi niet!
Huisarts gebeld. Op vakantie. Invaller gebeld. Zegt geen toegang te hebben tot het medisch dossier van bitch. Verwijst bitch naar een collega die wel toegang zou hebben tot het dossier. Dat klopt. Er wordt gekeken in het dossier. Tweede prik niet vermeld. Paniek!
Eerst maar eens naar de ANWB. Voor routekaarten, maar ook voor advies. Het advies luidt: koop een inentingsboekje en laat de vaccinaties daarin registreren. Boekje gekocht. Naar de GGD. Kunnen helaas niet registreren want hebben de prik niet gezet. Paniek! Naar de invalarts. Kunnen de prik niet registreren want geen toegang tot het medisch dossier. Gebeld met de collega-arts die wel toegang heeft. Assistente heeft het druk. Wil wel registreren (hoera!) maar heeft daar die middag geen tijd voor.
De volgende ochtend naar de assistente van de collega-arts. Vaccinaties geregistreerd! Voor de zekerheid ook maar het internationale reisformulier ingevuld waarnaar op de site van het RIVM verwezen werd. Bevestiging in de mail; voor de zekerheid (alweer!) toch maar even uitgeprint.
Hè, hè! We kunnen op vakantie. Weliswaar met enige twijfel over de geldigheid van het vaccinatieboekje, maar tóch op pad gegaan.
Binnenkort meer over de vakantie van bitch.

Waarom nu pas? Omdat de stekker van de laptop van bitch niet past in buitenlandse stopcontacten. Dat wist ze wel, maar ze was het vergeten. Bij de padroni lagen wel verloopstekkers maar toen had bitch geen zin meer.

Stekker en stopcontact in Frankrijk | Frankrijk als Vakantieland
Te dikke pootjes! Net als bitch!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: