bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

About

Omgeven door een niet nader toegelichte hobby.BITCH

De “bitch van de bovenbouw” is een bijna 60-jarige jongedame, die sinds haar 30e haar draai gevonden heeft in het basisonderwijs en dan vooral in de bovenbouw. In de beginjaren schreef bitch haar belevenissen op in een schriftje met een harde kaft of in een dummie uit de witte boekenhal. Sinds november 2006 bestaat het weblog “bitchvandebovenbouw”. In eerste instantie verschenen daar alleen schoolverhalen, maar de laatste jaren kwam daar steeds meer bij uit het leven buiten de school. Want dat is er ook, al lijkt het daar soms niet op. šŸ™‚
De oude blog is helaas niet meer te lezen, maar gelukkig heeft bitch daarvan wel een papieren exemplaar kunnen redden.Ā 

GEZIN

Bitch opereert niet alleen. Bitch wordt mede mogelijk gemaakt door:
– bitchgenoot: de immer behulpzame steun en toeverlaat met een goed, maar rommelig hart. Geboren in 1955 en al sinds december 1982 een onmisbaar deel van bitch’ leven;
– bitchkind: verscheen in november 1991, niet geheel onverwacht, in het leven. Vanaf het eerste moment een aanwinst voor het gezin. Vrolijk, hongerig, slim en in latere fasen ook creatief, humoristisch en prettig gestoord. De eerder genoemde eigenschappen bleven ook in de latere fasen in stand. Bitchkind is inmiddels groot gegroeid en zelfstandig geworden. Woont niet meer thuis, maar samen met een leuke vriendin. Waar nodig zal zij schuilgaan onder de naam bitchkindvriendin.

HOBBY’S

Bitch heeft – naast bloggen – hobby’s: lezen, puzzelen op papier en puzzelen met stukjes, computerspelletjes spelen (tot vervelens aan toe!) en het theater. Daar bezoekt zij veel verschillende voorstellingen, maar ze werkt ook regelmatig mee aan activiteiten die in het plaatselijke theater georganiseerd worden. Verslagen hiervan zullen ook terug te vinden zijn op de blog.
En dan is er ook nog de muziek. Bitch mag graag zingen en doet een armzalige poging om piano te spelen.Ā 

PINGUƏNS

Hier en daar zullen pinguĆÆns opduiken in de blog. Op een vaag moment in een niet zo heel grijs verleden (2007), stelden bitchkind en bitch vast dat veel mensen iets verzamelen. In het bitchhuis wordt niet verzameld. Nou ja, werp een blik op de boekenkast en je weet wel beter. En bitchgenoot is ervan overtuigd dat er rommel verzameld wordt. Vooral op de eettafel. Maar dat is weer een andere discussie. Bitch besloot tijdens dat gedenkwaardige moment met bitchkind iets te gaan verzamelen waarvan niet zoveel te vinden was: pinguĆÆns.
De tijd heeft deze bewering ingehaald! Inmiddels kom je overal pinguĆÆns tegen. Niet alleen in het huis en het lokaal van bitch, maar ook in de winkels. Zelfs kerstkaarten met pinguĆÆns zijn al heel normaal. Op 30 december 2011 heeft bitch 6 waxinelichtjes in de vorm van pinguĆÆns tot het aluminiumbakje toe opgebrand.

FIGURANTEN

In de blog keert een aantal personen regelmatig terug. Ook over hen een korte intro:
– Padroni: twee in ItaliĆ« wonende, zeer dierbare zwagers van bitch. Zij beheren de B&B “Villa i Due Padroni“. Zo’n goede plek om vakantie te vieren, dat bitch daar elk jaar wel een keer te vinden is. En soms zelfs vaker. De Padroni figureren onder diverse namen, afhankelijk van wat er te melden valt of van recente gebeurtenissen. Enkele voorbeelden: de jodelpadrone, de blogpadrone, de kale padrone, enz. “Padrone” zit in elk geval altijd in de naam. En dan maar raden over welke van de twee het gaat.
– Fietsvriendin: Ā bij vlagen ook “niet-Fietsvriendin” maar daar is altijd een goede reden voor. Met Fietsvriendin fietst bitch naar het werk en terug. Als het weer niet al te heftig is. En als we de fietsfrequentie van de afgelopen jaren goed bekijken, moeten we vaststellen dat het weer de afgelopen jaren steeds slechter geworden is. Op de fiets bespreken we het lief en leed van onze beider gezinsleden zo diepgaand dat we regelmatig op het nippertje ontkomen aan ernstige ongevallen.
– Exoppaspoetsvriendin: de geschiedenis van bitch en exoppaspoetsvriendin gaat lang terug. Al tijdens de tweede stageplaats van bitch (1991) maakten zij kennis. Enkele jaren later reageerde exoppaspoetsvriendin op een oproep voor een oppas voor het bitchkind die bij AH hing. Bij een kennismakingsbezoekje bleek de kennis al gemaakt te zijn. Ruim 10 jaar heeft zij haar oppastaak met veel liefde uitgevoerd en bitchkind was bij haar net zo thuis als bij bitch. Toen bitchkind in groep 8 zat, was een oppas niet meer nodig. Maar de vriendschap is gebleven en toevalligerwijs poetst exoppaspoetsvriendin wekelijks de badkuip en andere delen van het huis. Vandaar de gecompliceerde naam.
– Pianist: de enige figurant die figureert onder zijn eigen identiteit. Hij is namelijk een goede vriend die is wat hij is: pianist. Eenmaal in de twee weken probeert hij bitch te verbeteren in haar pianospel. Op theoriegebied slaagt hij daar prima in. In het echte spelen blijkt bitch weerbarstig materiaal: oefent te weinig, te laat begonnen, te stijve vingers, te weinig tijd. Pianist werkt ook mee aan concerten en bitch is Ć©Ć©n van zijn trouwste fans. Een enkele keer gaan we samen naar een concert en dat is ook altijd een genoegen. Je kunt heerlijk met hem praten over de beluisterde muziek.
– Vrouwvandepianistvriendin: ook zij is wat er staat. Vriendin en vrouw van de pianist. Bitch kan met haar heerlijk praten over alles wat los en vast zit (en dat zijn zelden koetjes en kalfjes), wijntje drinken, sigaretje roken. En een aantal van de hieronder genoemde kerkelijke activiteiten worden onder andere samen met vrouwvandepianistvriendin uitgevoerd.Ā 

Er zijn meer figuranten, maar als je iedereen probeert te noemen, ga je geheid mensen vergeten. Lees gewoon de blog, dan kom je ze vanzelf tegen.

KERK

Als er nog tijd over is na het werk en het bloggen, dan gaat die voor een groot deel op aan activiteiten voor de kerk. Sinds een aantal jaren bemoeit bitch zich met de voorbereiding van gezinsvieringen (toch weer kinderen!) en changevieringen (omdat het leuk is om af en toe de gebaande paden te verlaten). Een leuke hobby, waarbij bitch af en toe een stapje terug doet, omdat deze hobby steeds stiekem een beetje meer van bitch’ tijd en energie vraagt. En die is toch echt niet grenzeloos. In april 2016 is er vanuit de thuiskerk een nieuwe geloofsgemeenschap ontstaan waaraan bitch weer enthousiast haar medewerking verleent.Ā 


3 responses to “About

  1. Stefpadrone schreef:

    ruim 50-jarige? hoe ruim? wanneer verander je dit in bijna 60-jarige? :-DDDDD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: