bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch op vakantie – deel 5

op 24/08/2021

Bij de padroni

Na een heerlijk week (6 nachten) in Cavaion Veronese was het tijd om verder te reizen. Volgende bestemming was Montecalvo Versiggia, waar wij ons een week lang gaan onderdompelen in de goede zorgen van de padroni.
Het was maar een korte trip met vooral rustige snelwegen, dus we waren er rond het middaguur al. Het weerzien was weer hartverscheurend! De krat met heimweevoer werd in dank aanvaard, de thee onmiddellijk naar boven gebracht want daar was dringend behoefte aan. Even de tassen uitgepakt en het luieren kon beginnen. Dat wil zeggen, we moesten natuurlijk eerst het bouwterrein voor het nieuwe huis bewonderen en daar een biertje op drinken bij de bar ‘om de hoek’, Dat hebben we natuurlijk met plezier gedaan.
Het welkomstdiner (traditie!) vond plaats in Calvignano bij de Antica Osteria (geen traditie!). Heerlijk gegeten! Lekker wijntje bij. Dat is eigenlijk het hoofdbestanddeel van ons verblijf bij de padroni, lekker eten en wijn drinken.
Voor de tweede dag stond ook al een etentje gepland. Bij Milagro, het restaurant waar Antonica de scepter zwaait. Het hoeft geen betoog dat het eten heerlijk was! De wijn had Roberto zelf meegenomen, want wat ze bij Milagro schenken staat hem niet aan. Om hem te verrassen hadden wij een fles Amarone (de dure!) meegenomen. Hij roept altijd dat dat de lekkerste wijn is. Het was niet de bedoeling om de fles tijdens het diner al op te maken, maar dat gebeurde dus wel. Nou ja, we offerden ons wel op.
Behalve de padroni zat ook een excollegavriend van de schrijfpadrone aan tafel. Gezellige man, die prima in het gezelschap paste. Eenmaal thuis na het diner besloot bitch meteen maar naar bed te gaan. Beetje moe. Maar dat niet alleen. Tien minuten later bevond het gehele diner, inclusief de dure wijn, zich in, maar vooral rondom het toilet. Jammer…
Er stond voor zondag een wijnproeverij (traditie!) op de planning bij een cantina waar wij niet eerder geweest waren: Bertè e Cordini. In Broni. Op het afgesproken tijdstip stonden we met z’n vieren (schrijfpadrone, excollegavriend, bitchgenoot en bitch) voor de poort van het wijnbedrijf. De gesloten poort. Op bellen en kloppen werd niet gereageerd. Een telefoontje leverde ook niets op. De tent was en bleef dicht. Op een terrasje in het centrum dan maar een biertje genuttigd en daarna terug naar de villa. De reserveerpadrone ontdekte dat de wijnproeverij op maandag gepland was en niet op zondag.
Dus togen we op maandag weer richting Broni en deze keer kwam het helemaal goed! Het begon met een vriendelijke ontvangst, een omaatje dat ook dacht dat we voor zondag gereserveerd hadden en een rondleiding door het bedrijf. Lekkere wijntjes geproefd, de lekkerste ook gekocht (spumante, cruase, een witte en nog iets) en in vrolijke stemming weer terug naar de villa. Konden we weer afvinken van de todolijst.
Op maandagochtend met de kookpadrone boodschappen gedaan bij de Esselunga, een heerlijk grote supermarkt waar je altijd veel meer meeneemt dan je nodig hebt.
De dagen daarna lekker boekjes gelezen op het panoramaterras, genoten van het heerlijks dat de kookpadrone op tafel zet en (o ja) wijn gedronken.
Op woensdag een toeristische bezoek gebracht aan Piacenza, vooraf gegaan door een uitgebreide discussie of we daar in 2007 tijdens het kerstverblijf nou wel of niet waren geweest. Bitch in elk geval niet. Die lag te weken in bad, denkend dat de mannen (inclusief bitchkind) op dat moment naar Milaan waren. Schrijfpadrone wist zeker van wel en overtuigde bitch na lang zoeken met een foto uit 2007. Nog maar een keer, dus. Het was wat twijfelachtig weer. En er was markt. Nou ja, tegen dat wij aan wandelen toe waren – eerst koffie! – werd de markt alweer opgeruimd. We hebben gezellig wat rondgewandeld door de winkelstraten. Het was uitverkoop, maar veel winkels waren gewoon dicht vanwege de vakantie. Een postzegel van de Poste Italiane gekocht zodat ook bitchkind een kaartje kon krijgen. Ook de mooie kerken waren dicht. Er kon dus niet gekeken, gebeden of zelfs maar geschuild worden voor de regen. Onder een arcade langs een pleintje geluncht met Poke Bowls. Erg lekker! Daarna weer terug naar de villa. beetje zwemmen, beetje zonnen en verder niks.
In de avond bleek er dringende behoefte te zijn aan een slaapmutsje. De grappa was op. Bitchgenoot heeft zijn fles passito opgeofferd. Aan het einde van de avond was hij leeg. Met z’n drieën…
Donderdagmiddag met de padroni naar Stradella gereden voor een ijsje van Sibille (traditie!) en aansluitend een biertje op een terrasje aan hetzelfde plein. Daaraan voorafgaand nog geld gepind, wat simpeler klonk dan het was. Er was een ATM bij de bank van Piacenza, die de padroni inmiddels maar al te goed kennen. De directeur van die bank zat ook een biertje te drinken op een terrasje. Van de mededeling dat zijn ATM het niet deed (drie verschillende pasjes geprobeerd) was hij niet onder de indruk. Overgestoken naar de andere kant van het plein alwaar een andere ATM van een andere bank. Hier lukte het pinnen wel, zij het dat het scherm nauwelijks leesbaar was door het invallende zonlicht. Maar goed, de gespierde lijven van de padroni hielden het scherm in de schaduw en het geld kwam keurig uit het apparaat.
Op vrijdag alweer tijd voor het laatste avondmaal (óók traditie!), dat we gegeten hebben bij Le Robinie. Ook daar geheel naar verwachting heerlijk gegeten, gedronken en vooral veel gekletst. Op zaterdagochtend weer op pad. Nu richting huis, zonder reserveringen, zonder haast. Maar daarover later meer!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: