bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch spijbelt

op 31/01/2020

En weer wordt er gestaakt in het onderwijs. Bitch gaat hier niet uitleggen waarom, dat is in de media meer dan genoeg gedaan.
Donderdag was er op diverse plaatsen in het land een manifestatie. Voor bitch was de dichtstbijzijnde locatie de Dam in Amsterdam. Bitch ging daar niet naartoe. Ze zou wel willen, maar lang staan en lopen, dat is gewoon niet haar ding. Dus bitch was thuis en volgde via de app-groep de belevenissen van de collega’s.
Vrijdag was er in de hometown een spontaan initiatief: leerkrachten van diverse scholen verzamelden zich bij één school en liepen naar een grote rotonde vlak bij het huis van bitch. Ook hier was de opkomst groot. Eigenlijk vond bitch de actie te lief. Niet op de weg lopen, geen bushokjes slopen (dat was de opdracht van de directeur van bitch) en allemaal wat fruit meenemen voor het personeel van de politiepost, de ambulancepost en de brandweerkazerne waar de tocht langs zou gaan. Dat laatste vond bitch een beetje overdreven.
Maar hoezo spijbelt bitch dan? Dat zit zo. Donderdagmiddag is bitch naar de kapper gegaan. Daar werd gesproken over de staking. Bitch had natuurlijk niet gezegd dat zij in het onderwijs werkt en de kapper is nog zo nieuw (tweede bezoek) dat ze dat niet weten. Bitch’ knipmevrouw opende het gesprek met de volgende zin: “De onderwijzers spijbelen weer, hè?” Bitch schoot in de lach en zei dat het wel zo voelde. Bij de kapper zitten op een stakingsdag. Er volgde een leuk gesprek met veel begrip voor de staking.
Vrijdag zou bitch bij de optocht zijn, maar dan wel op de fiets. Want lopen… zie boven. Helaas, om kwart over 9 werd bitch wakker. De tocht begon om half negen. In het tempo waarin bitch ’s ochtends in de kleren geraakt was het dus een kansloze onderneming. Bitch spijbelt echt!

Via Facebook (Dennis Goedbloed) kun je foto’s van de staking bekijken. Er zitten creatieve vondsten tussen op de borden & spandoeken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: