bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Het zwarte gat

op 17/06/2012

Vorig weekend maakten we er nog grapjes over tijdens het afsluitende etentje met het Vivokoor. Dit weekend zouden we massaal in een zwart gat vallen. Geen voorstellingen meer… En nu is dat zwartegatweekend bijna voorbij en bitch kan iedereen geruststellen: geen zwart gat, geen postvivodepressie, niets van dat alles!
Het is een heerlijk weekend met redelijk weer. Het bitchkind heeft thuis geslapen in verband met vroege werktijden. Dus met hem heeft bitch heerlijk op de bank gehangen, wijntje gedronken, tv gekeken en gekletst.
Vandaag waren excollegavrienden Henk en Marion op de koffie. Prettig bijgekletst over (nog niet eens) alle lichamelijke ongemakken, het wel en wee van de kinderen en slechts terzijde over het onderwijs. Dat verwijt hoor je nogal eens: dat onderwijzers alleen maar over hun vak praten. Valt best mee!
Verder heeft bitch een beetje gewerkt, boekje gelezen, gefacebookt en gewinkeld.

En, oké,  veel teruggedacht aan de geweldige tijd van de Vivovoorstellingen. Want het was écht leuk om te doen. Veel vrienden en bekenden zijn komen kijken en waren enthousiast. Sommigen keerden terug met schoon-, groot- of gewoon ouders en andere kennissen op leeftijd. Recordhouders zijn zoonvandepianist (3x geweest) en fietsvriendin die zelfs 4x een uur op de houtenbankjes gezeten heeft. 

Het laatste weekend was er weer één met stralend weer, dus kon er na de voorstelling lekker buiten geborreld worden. Op zaterdag werden we verrast met een enorme taart van het theater. De voorstelling speelde op een buitenlocatie maar de kaartverkoop werd door het theater geregeld. Ze waren erg enthousiast over de productie en beloonden dat op deze wijze. Heerlijk!
Na de dernière waren er ook toespraken. Over hoe goed iedereen het gedaan heeft, hoe leuk en geslaagd het was. Of er nog een vervolg komt en dat zou dus zomaar kunnen. Bedankjes en complimenten werden uitgewisseld en tot slot mocht het koor ook nog wat zeggen. Dat wil zeggen, een vertegenwoordigster van het koor. Want hoewel wij daar niet op gerekend hadden waren er van de acteurs toitoitoicadeautjes voor de koorleden. De meeste koorleden kenden het bestaan daarvan niet en anderen hadden er bewust niks aan gedaan om de acteurs niet voor het blok te zetten. Er waren namelijk zo’n 50 koorleden. Tijdens de voorstellingen werd alsnog besloten om de acteurs en iedereen die iets te maken had met de voorstelling een Zaans cadeautje te geven. Het werd een trommeltje met Zaanse koekjes en daarbij een mooie – door bitch geknutselde –  kaart. De voorkant bevatte een foto van de te bedanken persoon, een tekst uit de voorstelling en een stukje van de flyer. Aan de binnenkant had een mede-koorlid, tevens onderwijscollega, kleurenkopieën bevestigd van de opmerkingen die de koorleden op gekleurde memoblaadjes hadden geschreven. Zag er al met al leuk uit en werd erg gewaardeerd. Iets dergelijks was er ook voor de medewerkers van de sporthal waarvan de kleedkamers en de kantine gebruikt mochten worden. Iedereen was zeer behulpzaam en vriendelijk geweest dus we vonden dat zij ook wel een bedankje mochten ontvangen.

Na nog een drankje splitste de groep zich in koor & overigen. Het koor ging gezamenlijk uit eten en de overigen deden dat ook. Op een andere plek. Dat had wellicht iets beter gecoördineerd moeten worden. Lekker gegeten, maar bitch was erg moe. Toen de koorleden begonnen te zingen en toe waren aan het operetterepertoire is bitch lekker afgehaakt en naar huis gefietst om daar op de bank na te genieten. Het hele koor is uitgenodigd voor de openingsvoorstelling van het nieuwe theaterseizoen. Dan zien we elkaar weer!

En dan is het nu tijd om te gaan bloggen over andere zaken. De musical bijvoorbeeld, waarvoor al driftig geoefend wordt en waar de groep van bitch enthousiast aan meewerkt.

Maar… gelukkig hebben we de foto’s nog. Een beetje door elkaar, maar wel leuk!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: