bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch aan de ba(n)k

op 17/12/2012

2012-12-14 18.02.03Dit weekend is bitch druk in de weer geweest voor de Voedselbank. Sinds een aantal jaar is ze vrijwilliger tijdens de kerstinzamelingsactie van deze club. Het begon als een aardigheidje, maar inmiddels is het een vast agendapunt geworden. Dit jaar had bitch zich opgegeven voor de vrijdagmiddag van 4 tot half 7 en de zaterdagochtend. Na schooltijd snel in de auto en aan de bak. De klus was bij de AH-XL dus lekker veel mensen en lekker veel opgehaald.
Bitch begon met boodschappenlijstjes uitdelen, maar eigenlijk vindt ze het aanpakken van de bijdragen veel leuker. Zeker als je daarbij hulp krijgt van een kleinzoon van een van de medewerkers. Die vond het leuk om klusjes te doen. Nou, daar is bitch goed in. Klusjes bedenken.     Het leukste zijn de reacties van de mensen (en die krijg je dan vooral bij het uitdelen van de lijstjes). Let vooral op de beginzin. Véél te lang als het druk is bij AH. Op zondag werd de zin met enige regelmaat verhaspeld tot “Wilt u misschien wat extra’s kopen voor de Voetbalbank”. Geen idee waar dat vandaan kwam.

B: Meneer, wilt u misschien wat extra boodschappen doen voor de Voedselbank?
M: Nee, hoor. Dat hoeft niet.
B: Dat hoeft wel. Er zijn veel gezinnen die gebruik maken van de voedselbank. Dus het hoeft echt wel.
M: Ok, geeft u dat briefje dan maar.
Meneer komt na het winkelen met een mand vol boodschappen bij ons terug. 

Kind: Mama, wat doet die mevrouw?
Mama: O, dat zal ik je even uitleggen. Weet je nog dat jij vanmiddag je korstjes niet wilde eten?
Kind: Ja.
Mama: Nou, er zijn mensen die hebben geen eten. Die mevrouw verzamelt eten voor die mensen. Dus voortaan eet jij je korstjes op!
Kind: Ja, mam.

B: Mevrouw, wilt u misschien wat extra boodschappen doen voor de Voedselbank?
M: Dat heb ik gisteren al gedaan.
B: O, dat is geweldig. Dan laten we het daarbij.
M: Geef me dat lijstje toch maar. Er kan vast nog wel wat bij.

B: Goedemorgen, wilt u misschien wat extra boodschappen doen voor de Voedselbank?
M: Ik heb maar één dingetje nodig, dus nee.

B: Meneer, wilt u misschien wat extra boodschappen doen voor de Voedselbank?
M: Ik heb al een hele lijst van mijn vrouw, dus nee.

En meer van dat soort onnavolgbare redeneringen. En dan natuurlijk alle bekenden, oud-collega’s en andere leuke mensen waar je, als je niet oppast, lang mee staat te praten. Leuk contact ook met de man van de groenteafdeling. Die liep alsmaar heen en weer met kooien vol levensmiddelen. En iedere keer probeerde bitch hem te verleiden ook iets bij te dragen. Maar het was allemaal bederfelijke waar en dat is niet handig.

Zaterdag van 10 tot 1 stond bitch weer dozen te vullen. Toen was het zo druk, dat bitch het er warm van kreeg. Snel maar even het extra warme vest uitgedaan en weer verder. Er waren veel vrijwilligers en dat bood de gelegenheid om iemand te parkeren bij de flessenautomaat. Gulle gevers mochten ook hun statiegeldbon inleveren en deze dame trok ze nog net niet uit de handen maar had wel zoveel overredingskracht dat ze veel bonnetjes wist los te praten. Toch weer mooi meegenomen.
In de loop van de middag informeerde de bedrijfsleider of er zondag ook nog ingezameld werd. Hij had nog veel spullen staan in de winkel. er werd druk overleg gevoerd en uiteindelijk werd besloten om ook zondag nog wat actie te voeren, zij het op een lager pitje wat daar waren geen vrijwilligers voor geregeld. Bitch bood spontaan aan om dan nog een paar uurtjes te komen en zo stond zij om 2 uur ’s middags weer op haar post. Deze keer om zowel briefjes uit te delen als om de boodschappen aan te nemen. Omdat het een stuk rustiger was dan zaterdag, lukte dat prima.

Om een uur of 5 plofte bitch thuis op de bank. Moeie voeten, maar een tevreden gevoel.

2012-12-14 18.02.09 2012-12-15 10.53.39 2012-12-14 18.03.56 2012-12-14 18.03.41 2012-12-14 18.03.26 2012-12-14 18.02.39 2012-12-14 18.02.22 2012-12-14 18.02.15


2 responses to “Bitch aan de ba(n)k

  1. Chris Boots schreef:

    Trots op de Bitch!

  2. bakkerpadrone schreef:

    Nu hopen dat de voedselbank de broodjes niet verkeerd gaat beleggen met derivaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: