bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Sinterbitch

op 06/12/2015

iq-spelHet zit er weer op, het jaarlijkse Sinterklaasgebeuren. En het was weer een feest! Het begon met de schoencadeaus. Bitch had bij een relatief nieuw winkeltje in de stad iq-spelletjes gekocht. Al rondkijkend ontdekte bitch ook nog een ander leuk speeltje, maar het budget was al op. Dus bitch maakte een aardig gebaar, kocht voor elk kind nog een plopper erbij. Een plopper is een rubberen half balletje, dat je binnenste buiten kunt keren en dan stuitert het weg.

plopperOp vrijdagmorgen kregen de kinderen hun cadeau. De iq-spelletjes lagen al snel zonder verpakking in de laatjes. Kennelijk te moeilijk. Maar de ploppers waren een doorslaand succes! De kids plopten er vrolijk op los. Na een poosje zag bitch dat kinderen de plop op hun hand vacuüm drukten. Daar heeft ze even voor gewaarschuwd, gebruik makend van een verhaal over bitchgenoot die de rammelaar met zuignap heel grappig op zijn voorhoofd had gezet. Heeft dagenlang met een bovenmaatse zuigzoen op zijn hoofd gelopen. Verhaal ter afschrikking.
zuigzoenMaar wat bleek? Na de kleine pauze zat een van de jongens in de klas met een stuk papier dat met plakband op zijn voorhoofd bevestigd was. Bitch wist genoeg. Het kind schaamde zich dood. Moest ’s middags trainen en zaterdag voetballen. Of het dan weg zou zijn. No way, verzekerde bitch hem. Na het weekend zat een andere jongen constant met zijn capuchon op in de klas. Ja hoor: zuignapafdruk op zijn wang: NIET geschikt! Wel leuk.

En toen werd het echt Sinterklaas. Een dag van tevoren moesten de surprises al ingeleverd worden zodat de stagiaire van bitch kon checken of ze er allemaal waren en of het serieuze surprises waren. Eén jongen had de cadeautjes in een mini papieren cadeautasje gedaan en er een plaatje van een iPad op geplakt. De cadeautjes waren niet ingepakt en de betreffende jongen was inmiddels ziek naar huis gegaan. Stagiaire heeft van een rondzwervende doos een soort van iPad geknutseld, de cadeaus ingepakt en de surprise neergezet bij de andere.

De volgende ochtend werden de surprises uitgepakt. Ook de iPad werd uitgedeeld en toen bitch vroeg wie hem gemaakt had, stak de jongen trots zijn vinger op. Híj had hem gemaakt. Met droge ogen.

Een andere jongen kwam er tijdens het uitpakken van de surprises achter dat hij het gedicht thuis had laten liggen. Bitch had het gedicht de vorige dag al gemist en een mooi gedicht bij de overigens leuke surprise gedaan. Ook deze jongen eiste alle eer voor zichzelf op toen hij begreep dat hij echt niet naar huis mocht om zijn gedicht te maken. Hij kwam aan het eind van de ochtend nog wel even melden dat zijn eigen gedicht veel mooier was.

surprise 1geedichtZelf werd bitch ook verwend. Tweemaal zelfs. Op zeker moment (bitch weet dus niet meer wanneer, maar het zou zomaar bij de gymles geweest kunnen zijn) had zij aan de leerlingen van groep 7 gevraagd wie er een cadeau voor haar ging maken. De meeste kinderen protesteerden. Bitch was helemaal hun juf niet. Maar één jongetje stak zijn vinger op. En dit jongetje verscheen op Sinterklaasochtend met een heuse surprise plus gedicht voor bitch. Schattig!

surprise2In haar eigen groep had een van de meiden voor bitch een laptop geknutseld met daarin een puzzelboekje en pennen. Helemaal goed. Sudokuboekjes komen altijd van pas.

Omdat er dertig kinderen in de groep zitten heeft bitch het uitpaksysteem aangepast. Om 12 uur moest alles uitgepakt en opgeruimd zijn. Twee kinderen tegelijk pakten hun surprise, lazen om de beurt hun gedicht voor en pakten tegelijkertijd hun cadeaus uit. Perfect! Om kwart over elf waren we klaar. Klas zoveel mogelijk opgeruimd. Om zeven voor twaalf kwam de Sint nog even langs en om twaalf uur vertrok de uitgelaten meute naar huis. Ook weer klaar!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: