bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch en de kat

op 26/12/2015

Koe en KeesHet einde van het jaar nadert en bitch blikt even terug. Vooral op het onderwerp katten. Op 4 mei van dit jaar moest Koe, de kat van bitchkind, inslapen. Hij bleek een ontsteking aan de alvleesklier te hebben en zijn gezondheid holde achteruit. Koe werd 14 jaar. Bitch zat op dat moment in Italië maar het hele scenario was voor vertrek al doorgesproken met bitchgenoot. En toen waren we katloos. In februari 2014 hadden we al afscheid genomen van onze 18 jaar oude Kees. Ook moeten laten inslapen omdat hij een tumor in zijn bekkie had.

Zo af en toe probeert bitch haar genoot over te halen (een) nieuwe kat(ten) in huis te nemen, maar hij heeft er niet zo’n zin. Logisch, hij is de klos voor het scheppen van de kattenbak. En toen gebeurde er iets raars. Op donderdag de 17e kwam bitch na een drukke dag (kerstdiner op school met aansluitend Italiaanse les) thuis in een donker huis. Bitchgenoot was aan het werk. Of artistiek aan het klussen. Of iets anders. Hoe dan ook, bitch loopt met tassen, de jas nog aan, de donkere huiskamer in. Kijkt naar haar hoekje van de bank en ziet daar tot haar stomme verbazing een kat zitten. Een volwassen zwarte kat. Een Kees, zeg maar.  Gestoord midden in een wasbeurt. Dat was raar… Had bitchgenoot zich nou toch laten ompraten? Maar het was niet logisch dat hij de kat bij zijn vertrek in de kamer zou hebben gelaten. Wat was hier aan de hand?

Nou, niets. Toen bitch het licht aan deed, bleek er in haar hoekje geen kat te zitten. Het was het koeltasje dat uit het kerstpakket van de baas gekomen was. Door de exoppaspoetsvriendin waarschijnlijk achteloos van de vloer verwijderd en op de bank gezet. Toch jammer…

 


One response to “Bitch en de kat

  1. Stef schreef:

    Zeg moet jij niet een nieuwe bril?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: