bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch blijft thuis

op 04/04/2020

Bitch is braaf. Ze blijft thuis. Ze wil dat ook want ze valt in de risicogroep. Maar wat doet bitch dan de hele week? Hier een korte samenvatting.
In de weekenden doet bitch niks. Op zondagochtend kijkt ze met bitchgenoot naar de online-viering van de Mattheus. En verder blijft het bij kopjes koffie drinken, kletsen, enz.
Op maandag, woensdag en vrijdag is bitch aan het werk. Ze beantwoordt vragen van kinderen en ouders, helpt bij het werk dat de kinderen online doen, maakt nog maar eens een nieuw wachtwoord aan na drie mislukte inlogpogingen, maakt filmpjes voor de instructie bij de lessen en houdt bij of alle kinderen voldoende aan het werk zijn.
Ook heeft bitch gebeld met de kinderen en dat is leuk. Jammer dat twee kinderen alsmaar niet bereikbaar zijn. Dat probeert bitch dan maandag nog maar eens.
Inmiddels hebben alle kinderen een account voor Microsoft Teams. Daar heeft de groep afgelopen vrijdag onder leiding van de stagiaire/duocollega van bitch een oefensessie mee gedaan. Dat was heel rommelig, maar wel leuk. De kinderen waren ontzettend afgeleid door de chat naast het videoscherm. Alle knoppen met emoticons en plaatjes werden uitgeprobeerd. Als dit medium gebruikt gaat worden voor de lessen dan komt er uiteraard een chatverbod. Alleen vragen mogen op die manier gesteld worden.
Wat ook veel tijd kost zijn de appjes van de collega’s. Er zijn twee appgroepen, eentje voor zakelijk contact en eentje voor flauwekul. En je staat ervan te kijken hoeveel tijd voor flauwekul er tegenwoordig is. En overigens doet bitch daar gezellig aan mee, hoor!
Op de andere dagen geeft bitch zich over aan spelletjes op de tablet, boek lezen – maar dat schiet niet erg op – en tv kijken. Hoewel, dat laatste valt wel mee. Bij bitch thuis wordt laat gegeten – bitchgenoot kook lekker! – dan wordt er nog even op de laptop gerommeld en pas tegen 9 uur is er tijd voor de tv.
Afgelopen donderdag kwam bitchbroer even langsgefietst. Over het muurtje werd even bijgepraat (hij noemde het zelf ‘schuttingtaal uitwisselen’) en bitchbroer verblijdde bitch met een halve appeltaart, nog warm uit de oven. Heerlijk!
Dinsdagmiddag was bitch het even zat. Ze heeft zich, per auto, door btchgenoot laten uitlaten. Met de auto een rondje door Noord-Holland gereden. Gekeken hoe mensen een praatje maakten op 1,5 meter afstand, maar ook hoe dat soms – bij werk aan een schakelkast – helemaal niet lukt. Bij het mega-tuincentrum in Heerhugowaard zijn we maar niet gestopt. En daarna weer lekker naar huis.
Vrijdagmiddag even gebeld met de kids in het hoge noorden. Ook daar gelukkig geen zieken. Maar het is ook voor hen zwaar. Bitchkind kan zijn werk thuis doen, bitchkindvriendin doet wat ze kan voor haar studie, maar de mogelijkheden zijn beperkt.
Vrijdagmiddag heeft bitch een filmpje van bitchgenoot gemaakt voor een Koningsdagspotje. Iets met de sjoelbak!
En voor de rest rommelt bitch maar wat aan. Het idee dat ze nu meer tijd heeft voor klusjes blijkt een idee-fixe. Bitch zit de ophoktijd maar geduldig uit…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: