bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch vraagt hulp

op 27/03/2020

Van de buitenkant lijkt het wel relaxt: beetje thuiswerken in het onderwijs. De afgelopen twee weken kwam bitch erachter dat het vies tegenvalt. De hele dag (vijf dagen in de week) was ze bezig met mailtjes beantwoorden van kinderen, complimenten uitdelen via e-mail, zich een weg banen door alle goed bedoelde meuk die onderwijsinstanties sturen om je te ‘helpen’ bij het thuisonderwijs, filmpjes maken en nog veel meer.
Donderdag (gisteren) stelde zij vast dat het echt teveel is. Met de directeur overlegd wat te doen en die adviseerde om de LIO-stagiaire in te schakelen. Die wil dit graag doen want die zit ook maar thuis te zitten. Zo gezegd, zo gedaan. Vanaf maandag neemt bitch de maandag, woensdag en vrijdag voor haar rekening en LIO doet de dinsdag en de donderdag. En nou maar hopen dat ouders dan niet al hun mails bewaren tot de werkdag van bitch want dan schiet het nog niet op.
Nadat bitch dit geregeld had, kwam er een mailtje van de directeur aan alle collega’s dat het niet de bedoeling is dat we de hele dag achter de laptop zitten. Hij heeft de boodschap van bitch dus wel opgepikt.
Deze vrijdag is bitch al begonnen met een iets minder gestrest programma: eerst ontbijten en dan pas de laptop aan. Daar werd ze meteen al wat rustiger van. Gevolg was wel dat bitch vergat het dagbericht te publiceren op het ouderplatform. Nou ja, dat moet dan maar.
Wat bitch ook als zwaar ervaart, is het telefonisch contact met de kinderen. Los van het feit dat ouders slecht bereikbaar zijn, blijken de kinderen ook niet heel telefoonvaardig. Bitch stelt bewust open vragen, maar de antwoorden zijn evengoed heel beperkt. Dan wordt het wel lastig om echt een gesprek te voeren. Inmiddels is bitch ertoe overgegaan om eerst uitgebreid met de opnemende ouder te spreken en daarna pas te vragen naar het kind. Er ligt een mooi leerdoel klaar voor als we weer op school zijn. Maar dat kan nog wel even duren.
Wel leuk om aan de telefoon en via een door de directeur uitgezette enquête te horen dat ouders wel waarderen wat we doen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: