bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Winterbitch

op 17/02/2021

Hoera! Sneeuw! En ijs! Wat een vreugde!
Bitch is niet zo van sneeuw en ijs. Precies om die reden ging ze nooit met de zwagers en de eigen mannen mee op wintersport.
Maar ja, als het er ligt dan ontkomt ook bitch er niet aan. In de koude sneeuwjacht van het eerste winterse weekend werd er gewoon gewandeld. Nou ja, gewoon… Maar gewandeld werd er. Bitch was best trots op haar prestaties. Het ging niet hard, het was eerder schuifelen dan wandelen, maar eigenlijk was het gewoon lekker. Jas, muts en sjaal wit van de sneeuw en bij thuiskomst lekker op de bank met een beker hete thee.
In de loop van de week begon het te vriezen. De wind nam af en ook toen was het lekker om buiten te zijn. Het wandelen werd wel steeds moeizamer in de bevroren sneeuw en de rondjes dus ook steeds korter. Het moet er schattig uitgezien hebben: twee oudjes hand in hand aan het schuifelen door de sneeuw. Gelukkig kon bitch zichzelf niet zien.
In het tweede (en hopelijk laatste) winterse weekend werd er volop geschaatst. Daar waagt bitch zich niet aan. Bij de verhuizing zijn de schaatsen naar Het Goed gebracht. Zelfs op het ijs lopen was niet aantrekkelijk. Ook bitchgenoot begon er niet aan terwijl hij in het verleden op zijn noren door de hele polder schaatste. Maar kijken was leuk! Het doorzettingsvermogen van de ukkies die na elke val weer overeind krabbelen en het nog eens proberen. Het was genieten!
En (weer hoera!) nu is alle kou weer weg. Er kan weer gewoon gewandeld worden. Kom maar op met de lente!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: