bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Wel geslikt, niet geproefd

op 03/03/2012

Het eten bij Antonella gisterenavond ging helaas niet door. Ze was niet open. Een pizzaatje bij de Menhir was een schrale, maar smakelijke troost! Stuurpadrone en anderefamiliezus verhaalden tijdens het eten van hun belevenissen aan de Middellandse Zee. Snoeipadrone en bitch luisterden aandachtig en meelevend toe maar al snel barstte bitch toch in schaterlachen uit. Ze zei nog wel dat het sneu was, maar het kwam niet erg geloofwaardig over. Stuurpadrone had ook nog eens geklooid met tolpoortjes waardoor hij bij het verlaten van de autostrada een rekening van 60 euro gepresenteerd kreeg. Volgens zijn zeggen had het intreepoortje geen kaartje verschaft en hij had niet de moeite genomen om even te controleren of dat wel klopte. Zondegeld!

Opnieuw verdeeld over twee punto’s (een rode en een witte) en in een nog net aanvaardbare staat van dronkenschap reed de club langs verschillende routes terug naar de villa. Nog even een half uurtje Pauw & Witteman, maar toen gingen de diverse lichtjes echt uit.

Het lichtje van bitch ging om half acht ’s ochtends alweer aan: de kerk laat dagelijks een elektronische versie van “Te Lourdes op de bergen” horen. Bitch vindt dat een aangenaam, echt Italiaans geluid en laat zich daar graag door wekken. Even later kwam een sms binnen van bitchgenoot dat hij, bitchkind en de rest van het skigezelschap waren gearriveerd op het station van Raadstadt en dat ze hoopten op een voorspoediger reis dan de heenweg geboden had. Nog bijna twee uur lang hield bitch zich bezig met het lezen van de door haar ontvangen smsjes. Dat waren er ondertussen 1000 en het was heel grappig om die nog even terug te lezen alvorens ze te verwijderen.

Lezend, een hartig taartje etend en muziek luisterend schoof de dag voorbij. Niets hoefde (bijjna) alles mocht. Rond een uur of vier was het tijd voor een laatste uitstapje. Samen met de kanariepadrone, de draaireu en de punto rosso reed bitch naar het gemeentehuis van Montecalvo. Afgelopen jaar had bitch een concert bijgewoond op een plek waar ze nog niet eerder geweest was. Hoogste tijd dus om dat goed te maken. Het plein was verlaten en koud. De bordjes met informatie over het uitzicht waren niet goed uitgelijnd en enigszins doorvocht, maar het huis van de padroni was (in het echt) gelukkig makkelijk terug te vinden. Op de (om)weg terug naar de villa sprak bitch de historische worden dat ze deze week nog helemaal geen wijn geproefd had. Kanariepadrone kreeg zowat een toeval toen hij het hoorde. Hij had toch duidelijk waargenomen dat bitch, net als de rest van het gezelschap, de nodige wijn weggeslikt had. Dat was uiteraard niet wat bitch bedoelde maar het viel niet meer recht te zetten. ’s Avonds in het restaurant van Antonella kwam het hele verhaal weer in geuren en kleuren langs. Dat kun je aan de padroni wel overlaten. Met zeer veel aandacht heeft bitch deze avond dus alle geserveerde wijnen genipt, geroken en beoordeeld zodat er nu serieus sprake kan zijn van wijn proeven. Het eten bij Antonella was absoluut lekker. Geitenkaas met honing vooraf, dan risotto met stoofvlees en als secondo een soort van rosbieffilet. Zo lekker! Er werd alweer gegiebeld en gehinnikt op weg naar de villa. Deze keer was het onderwerp van gesprek de peipkanarie. Typefoutje van de kanariepadrone.

Ondertussen hield het skigezelschap de Italiano’s op de hoogte van de voortgang van hun reis. Hoewel het allemaal gunstig van start ging waren ze om 24.00 uur nog niet thuis. De een of andere depri had besloten uitgerekend voor hun trein te springen waardoor ze met een bus verder moesten en daarna met intercity’s Nederland door. Bitch vond het echt heel sneu. Iedereen moe van een inspannende week, bella sorella met een major migraine en dan zoiets.One response to “Wel geslikt, niet geproefd

  1. Kanariepadrone schreef:

    Moet je toch nog een keer terugkomen voor het echtgenieten (en proeven en slikken en spuiten en …)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: