bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Vissen

op 05/08/2012

We hebben heel bewust gekozen voor twee dagen in hetzelfde hotel. Even een dagje rustig aan, daar had bitch behoefte aan. Om half tien gingen we aan het ontbijt en zo rond half elf zochten we een bankje uit aan de forellenvijver om een boekje te lezen. Er werd op dat moment al druk gevist. De eerste man die we bekeken sloeg achterelkaar vissen uit het water. Zijn emmertje was al driekwart vol. Op het voorterrein van het hotel staat een kiosk waar je visgerei kunt huren en aas kunt kopen. En dan is het een kwestie van hengelen maar. Als het helemaal niet lukt, kun je bij diezelfde kiosk ook kant-en-klaar gerookte forellen kopen. Heb je toch nog wat te eten.

Niet iedereen was zo vaardig als de eerste meneer die we bekeken. Met name het binnenhalen van de vis met een schepnet, bediend door een ander dan degene die de hengel vasthoudt, levert vaak problemen op. Dat zijn de wat minder vaardige en soms ook wat griezelende personen – vaak de echtgenotes/vriendinnen – in het gezelschap. Dan springt de vis er weer uit of ze scheppen mis. Eén forel was erin geslaagd te ontsnappen en zwom nu rond met loodjes aan zijn bek en een dobbertje boven zijn kop. Dat was toch wel zielig.
Eenmaal op de kant moest de vis doodgeslagen worden. Ook dat was niet altijd zo simpel als het lijkt. Vissers durven wel een forel een haak door de lip te rukken, maar vervolgens de vis met de meegeleverde stok uit zijn lijden te verlossen, dat viel weer niet mee. Er verscheen ook een golden retriever die op een onbewaakt moment met een grote plons de vijver in dook. Was niet de bedoeling.

Een hele dag visvermaak, dat was het toch ook niet. Dus tegen een uur of een besloten we een wandelingetje te maken. Langs het hotel loopt het spoor van de sneltram van Karlsruhe naar Bad Wildbad. En terug. Daarnaast vonden we een leuk wandelpad, tussen het spoor en de beek. Gezellig kletsend wandelden we twee haltes van de sneltram (zo’n 1,5 km) en toen staken we het spoor over en liepen we aan de andere kant door het bos weer terug. Daar zat wel een klim in, maar dat was wel te doen. Dit deel voerde naar het Bannwald, een stuk bos waar de Duitsers de natuur hun gang willen laten gaan. Bitch weet niet precies wat ze van plan zijn, maar de uitleg werd gegeven op tekstborden die waren vastgemaakt aan bomen die op hun kop langs het pad stonden. Niet ons idee van de natuurlijke staat van een boom.
Aan de andere kant van de helling lag een uitspanning genaamd “De Bosheks”; dat leek ons een prima plek voor wat drinken en een bescheiden lunch in de vorm van curryworst. Bitchgenoot vroeg zich af of curry van oorsprong wel een Duits recept is, maar daar maken we verder geen punt van. 

Tegen een uur of drie zaten we weer op ons bankje in de zon. Boekje lezen, vissers en visjes kijken, biertje erbij en de dag ging vanzelf over in de avond. Na een korte slaappauze in onze hotelkamer was het tijd om te gaan eten. Weer forel natuurlijk maar nu in bierdeegkorst met remouladesaus erbij. Ook weer erg lekker.

Alle foto’s


One response to “Vissen

  1. blogpadrone schreef:

    Bosbitchboekjeblog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: