bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Druildagje

op 06/08/2012

Vannacht een beetje onweer en een beetje boel regen. We hoopten dat het snel zou stoppen, maar hoe lang we het ontbijt ook rekten, het bleef maar regenen. We pakken dus toch maar in. Betalen bij de ober die ons al twee dagen opvalt door zijn popiejopiegedrag. Ook nu heeft hij weer bijdehante opmerkingen. Zo van “slecht weer bestaat niet, wel slechte kleding”. We rijden de oprijlaan langs de forellenbakken weer af en begeven ons naar Bad Wildbad, een kuuroord dat erg gezellig moet zijn. Nou, de combinatie regen en maandagochtend biedt alles behalve een gezellig kuuroord. We slaan even wat broodjes e.d. in en rijden dan door een sombere, nagenoeg verlaten stad. We besluiten niet uit te stappen. Er is werkelijk niets dat onze aandacht trekt.

We vervolgen daarom de route die op de kaart een groen randje gekregen heeft. Dat klopt eigenlijk altijd. De omgeving is prachtig: rivierdalletjes, bomen, weilanden, schapen… alles even mooi, zelfs in de regen. Ook de tussen de bergen hangende wolken hebben wel iets moois. En in de verte lijkt de lucht wat lichter te worden.

Om half twaalf zijn we in Freudenstadt. Vorig jaar ook bezocht, ook met regen. Maar als we de auto parkeren bij een bonnetjesapparaat dat niet werkt, wordt het droog en breekt af en toe zelfs de zon door. We bevinden ons op het enorme centrale plein met rondom arcades. We herinneren het ons nog van vorig jaar. Eerst maar eens een terras voor koffie met schwarzwälder kirschtorte. Altijd lekker. Jammer dat de wind af en toe de parasols doet flapperen waardoor er flinke spetters in onze koffie en op onze taart landen. Maar we klagen niet: het is droog. We wandelen het plein rond en brengen nog even een bezoekje aan de kerk die in een L-vorm gebouwd is. Het blijft wonderlijk. De winkeltjes hebben allemaal uitverkoop, maar er is geen behoefte aan nieuwe schoenen of shirts.
Bitchgenoot stelt voor de straatjes achter het plein te bekijken. Die lijken er zo op het eerste gezicht ook wel gezellig uit te zien. Het eerste gezicht klopt, maar als je verder kijkt zijn het gewoon saaie straatjes. Geen winkels, gewoon woonhuizen en bedrijven. Beperken we ons toch maar tot de arcaden. Als dat klaar is, zoeken we de auto weer op en rijden verder.
De lucht begint weer aardig dicht te trekken en bij de picknick trekken we zelfs een jas aan, de wind maakt het fris. En nog verderop begint het weer zachtjes te regenen. We rijden grofweg zuidwaarts, een beetje slingerend omdat de weg wel mooi en niet snel moet zijn. We kijken kort even uit op het uitkijkpunt bij de Lochenpass. Dat we daar stoppen is niet in de eerste plaats het uitzicht, maar de behoefte van bitchgenoot om een tukje te doen. Dat mag uiteraard. Bitch leest lekker in haar nieuwe boek. Tonio was uit en nu leest bitch in de nieuwe John Irving, die zij in Trier (in het Nederlands!) gekocht heeft. Het boek heet “De laatste nacht in Twisted River”. Tweehonderdbladzijden gelezen en nu al een aanrader!

Na het tukje gaan we op zoek naar een slaapplaats. We kiezen voor hotel Grottental in Oberdisigheim. Er is ook een Unter-. Deze keer weer een betaalbaar hotel. Ze bestaan nog. We eten een geweldig lekkere rumpsteak met friet en lopen dan nog een rondje door het dorp. Daarna is het tijd om de kamer op te zoeken. Beetje bloggen, beetje tv kijken en boekjes lezen. Morgen verder. We denken erover de noordkant van de Bodensee te nemen en dan via Tirol naar Italië af te zakken. De zuidkant van de Bodensee hebben we vorig jaar gedaan.


One response to “Druildagje

  1. blogpadrone schreef:

    En Luzern? En de boden van de bodensee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: