bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Lasagnesalade

op 23/08/2012

Sinds de kookworkshop is het hier in Italië behoorlijk warm geworden. Al een aantal dagen genieten we temperaturen van boven de 35 graden. Best warm. Zo warm dat we eigenlijk maar bar weinig doen. Alleen wat echt moet, dat gebeurt. Dus mijn drie huisgenoten staan wel eindeloos in wisselende samenstellingen in de brandende zon de tuin te sproeien. We doen eens een boodschapje. We drinken om een uur of 5 een biertje in de schaduw. En we eten.
Zaterdag hadden bitch en –genoot inkopen gedaan. Mosselen voor de zaterdag en lasagnesalade (met dank aan AH) voor de zondag. De mosselen waren heerlijk! De ingrediënten voor de lasagnesalade liggen langzaam te verpieteren in de koelkast…

Op de een of andere manier is er telkens wel een excuus om geen lasagnesalade te eten:
– Zondag was er ineens een dringende behoefte aan pizza. Dus reisden wij naar Cicognola om daar een nieuwe pizzeria uit te testen. Goed idee! De pizza’s waren echt erg lekker en het gratis meegeleverde uitzicht was adembenemend! Het door het personeel aanbevolen feest elders in het dorp sloegen we over. Te warm, te vol, te aangeschoten. Overigens geldt dat in alle hierna te beschrijven eetpartijen niet voor bitch. Zij is de standaardbob van de club. Uit eigen vrije wil, hoor. De lasagnesalade werd een dagje opgeschoven.
– Maandag hadden de mannen een borrelafspraak gemaakt met Linda en Luca, een stel dat eerst hier in Broni woonde, maar nu in Nederland huist. Ze waren over voor de vakantie dus er moest even bijgekletst worden. We gingen naar Stradella en zaten heel relaxt urenlang op een terrasje. Bitch dronk zoveel cola dat er geplast moest worden. En ze bestaan nog! De voor bitch nagenoeg onbruikbare hurktoiletten. De details over hoe dat dan toch gelukt is, zal bitch jullie besparen. Na negen uur verlieten we het terras. L&L gingen niet mee uit eten want ze lunchen elke dag uitgebreid bij Luca’s moeder. En bij de borrel werden ruimschoots aperitivi aangeleverd. Dus veel honger was er niet. Ook niet bij ons. We namen afscheid en het villagezelschap besloot een ijsje te halen bij Sibille. Helaas kon bitch hier niet van meegenieten. Maandag is pillendag en dat combineert niet goed met een aantal voedingsmiddelen, zoals zuivel. En bitch verdenkt veel ijssmaken ervan dat er zuivel in zit. De drie mannen genoten van hun ijsje. Zittend op een bankje. Bitch mocht staan. Geen ijsje, geen bankje. Bij thuiskomst nog even een pizza uit de vriezer gebakken. De lasagne werd een dagje opgeschoven.
– Dinsdagavond was het de hoogste tijd om te gaan eten bij Amici Miei. Een klein restaurantje aan de voet van de padroniheuvel. Bij aankomst waren ze niet eens open, maar de man die boven het restaurant woont – de vorige eigenaar – wist de uitbaters op te sporen en binnen een kwartier verschenen de heer en mevrouw Amici die ons de allerlekkerste gerechten serveerden. Met daarbij weer heerlijke wijntjes. Als toetje kregen we een heel bijzondere kaas aangeboden. Met maden. We mochten het ook even bekijken, maar daarvoor al waren we het er unaniem over eens. Dát gingen we dus niet eten! Met nog twee flessen muscaatwijn met honing verlieten we Mijn Vrienden en keerden terug naar de villa. De lasagnesalade werd een dagje opgeschoven.
– Woensdag was groei&bloeipadrone in hoerastemming. Vooruitlopend op een per post aangekondigde uitkering (in oktober!) van een spaarregeling nodigde hij het voltallige gezelschap uit voor een smakelijk avondmaal bij La Verde Sosta, het restaurant van Pino en Garzia, waar we in februari 2010 de vijftigste verjaardag van bitch en g&bpadrone uitgebreid gevierd hadden. Bitch trok haar feestelijkste (enige) jurkje aan en we schaarden ons om een tafel in de geairconditionde ruimte van het restaurant. Lekker gegeten! Het wordt een gewoonte! De padroni probeerden nog even om de familie Sosta een B&B aan te praten, maar ze waren daar nog niet rijp voor. De lasagnesalade werd een dagje opgeschoven.

Vandaag is het donderdag. Bitch en g&bpadrone genieten vandaag, zoals in elke vakantie, de lesbolunch. Benieuwd wat er vanavond op het menu staat…

Een soortgelijk verhaal valt er te vertellen over het bekijken van de Vivo-film. Maar dat mogen mijn geliefde meelezers zelf invullen.

En het is gelukt! Lekkere lasagnesalade!


One response to “Lasagnesalade

  1. g&bpadrone schreef:

    Vivo ook gelukt, ondanks de AH (geroerbakte) lasagne. Heel leuk met feestelijke danspasjes van bitch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: