bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch op de boot

op 30/07/2013

Donderdag 18 juli 2013

Bootje varenWe gaan voor makkelijk vandaag. Goede keuze na de barre wandeltocht van gisteren. De kuiten van zowel bitch als bitchgenoot zijn stram en pijnlijk. Wekker gezet en om half 9 naar Zell om met de boot naar Cochem te gaan. Het is een tocht van drie uur en we zitten heerlijk in het zonnetje op het bovendek. Kopje koffie af en toe en voor de rest genieten van het uitzicht. We maken spectaculaire dingen mee:
– een geld automaat die het niet doet. Het pasje moet er op zijn kop in!
– twee keer door een sluis met een verval van een meter of 8; en op de terugweg ook twee keer!
– de zonnebril van bitch valt achterwaarts overboord als bitch omhoog kijkt naar aan laag overvliegend propellervliegtuig!
– kort daarna vliegen er drie helikopters over!
– er wordt echte schlagermusik gedraaid aan boord: Ich wil immer bei dir bleiben! Ze hebben wel drie verschillende nummers.
– tijdens een stop bij de werkplaats van de rederij stapt de kapitein van boord en vertrekt op een vorkheftruck. Gelukkig komt hij ook weer terug en varen we weer verder.
– tijdens de heen- en terugreis horen we zes keer de twee bandjes met uitleg over de Moezel en over de wijn. Bij de laatste keer wordt de stemming wat giechelig en zitten bitch en een medereizigster gezellig te playbacken.

Aan landAlle gekheid op een stokje, het is een heerlijk relaxte manier van reizen. In Cochem hebben we iets minder dan drie uur voor de boot weer terug gaat. We wandelen gezellig door de kleine straatje met winkels en restaurants. We waren hier al eerder toen het bitchkind nog een bitchkindje was. Bitch herinnert zich het centrale plein. Bitchgenoot herinnert zich ook dat hij hier al eens geweest is als we voor de tweede keer over het plein wandelen.
Voor de lunch hadden we de zinnen gezet op een portie worst met brood of zo. We zien niet direct een kraampje dus schuiven een restaurantje in waar de bockwurst het tagesmenu is. Het smaakt heerlijk. Daarna doen we nog wat straatjes en winkeltjes. Bitchgenoot mag een rugzakje zodat bitch niet alles in haar handtasje hoeft te proppen en bitch mag – natuurlijk! – een nieuwe zonnebril. Het wordt een paarse.

Grote ijsEven na twee uur zijn we het geslenter in de hitte zat. We zoeken een terrasje met Moezelzicht en genieten van bier en ijs. Keurig op tijd zijn we bij de boot. Het terras ligt tegenover de aanlegsteiger dus dat was niet al te moeilijk. Het is nog warmer dan op de heenreis en we zoeken nu wat schaduw op, maar omdat de Moezel nogal kronkelt, zitten we regelmatig toch weer in de zon. Langs de oever van de rivier is af en toe een strandje en we zien met veel plezier hoe de badgasten overspoelt worden door de boeggolf van onze boot. Ze kunnen er gelukkig wel om lachen. Wat verderop staat een groepje jonge mannen te joelen en te juichen. Op het moment dat de boot echt passeert, springen ze massaal van de steiger in het water, waarbij sommigen heel ondeugend de zwembroek even laten zakken.

Keurig om zes uur leggen we weer aan in Zell. Zondoorstoofd en met nog steeds onwillige benen wandelen we de stad in voor een broodje (voor morgen) en een lekker avondmaal en een biertje. Weer terug bij het huisje komt Frau H. met nieuwe, rijpere aalbessen en opnieuw een behandeling voor het verbrande bitchhoofd. We zakken lekker uit en kruipen, na een slachtpartij onder de lokale vliegenbevolking, in ons bedje. We vinden allebei, ondanks het grondige onderzoek van gisteren, toch nog een teekje. Nog niet vol gezogen. Zo lekker is ons bloed niet.

Vrijdag 19 juli 2013

Geen wekker vandaag, maar we zijn toch redelijk op tijd wakker. Er is een vlieg in de slaapkamer. We ontbijten om een uur of 11 voor de deur. In het dorp wordt alweer druk getrekkerd, gezaagd en gefloten (dat laatste door de vogeltjes).
Na het ontbijt en de koffie gaan we met de auto naar Zell. we willen kijken wat het “Romeinse heiligdom” inhoudt waarnaar de bordjes verwijzen. We proberen allerlei straatjes, maar vinden het niet. Dan niet…

Geen uitzicht!We volgen de Moezel om een bezoekje te brengen aan Beilstein. De boot legde daar gisteren aan en het zag er erg gezellig uit. En dat is het ook. Het is maar een klein stadje maar we kunnen er leuk wandelen door de straatjes en langs terrasjes. Vooral de straatjes die naar beneden gaan vallen ons nog zwaar. We besluiten daarom af te zien van een bezoek aan de oude burcht op de berg. We proberen nog wel even of je er met de auto kunt komen, maar dat is helaas niet mogelijk. Dan niet…

Via een steil bergweggetje keren we terug naar de Hünsrücker Höhe. Boodschappen bij de “Nah und Gut” in Blankenrath en dan lekker aan de rosé in de tuin van Frau H. We zien haar heel even bij aankomst, maar de rest van de dag blijft ze uit beeld.

Als de fles leeg is, maakt bitchgenoot pastasalade die we lekker voor de deur op het bankje opeten. Heel veel knoflooksaus met heel veel knoflook. De laatste avond in Tellig is aangebroken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: