bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Blauw

op 23/07/2014

Om 6 uur wordt bitch wakker. Even plassen, even naar buiten kijken, naar de lucht. Het lijkt waarachtig wel helder. Eerst nog maar een paar uurtjes slapen. Om 8 uur weer wakker, nog eens kijken. Ja hoor, blauwe lucht! Bitch is helemaal blij. Ze schuift het gordijn van de etalage een klein stukje opzij om van het uitzicht te genieten. Daarna lekker met een boekje op de bank. E-reader, dus. Alle vier de delen Dexter zijn gelezen, nu is inspecteur Erlendur op IJsland weer aan de beurt. Dit deel heet “Doodskap”.

Als bitchgenoot ook wakker is, besluiten we deze mooie dag te benutten voor een wandeling. Bitch heeft al bedacht wat ze wil. Met de auto (het busje, had ook gekund) naar het hoogste punt van La Plagne Village en daar omhoog wandelen naar een uitspanning die al van beneden af te zien is. We kijken eerst nog even hoe twee stukken paal voor een skilift op een vrachtauto gehesen worden. Valt niet mee.
Al wandelend maakt bitchgenoot foto’s van bloemetjes. De oude plantomaan steekt de kop weer op! Heel kalmpjes aan wandelen we met wat stijgen en dalen naar Le Dou du Praz. We nemen op het terras een kop koffie en genieten van het uitzicht. Het is hier ongeveer 2140 meter hoog. Als de koffie op is, lopen we eerst een stuk de weg naar La Plagne Bellecote op. Alleen voor het uitzicht. Er naartoe wandelen vraagt nogal wat daal- en stijgwerk. Als bitchgenoot genoeg bloemetjes, bergen en wolken heeft gefotografeerd lopen we weer terug naar de uitspanning en kiezen dan voor de moeilijkere route naar beneden. Deze gaat helemaal terug naar ons appartementencomplex. We kunnen dan later met het gratis busje de auto wel weer ophalen.

Het is een prachtige route. Ook nog weer veel plantjes, wolken en bergen voor de foto. Goed beloopbaar, prachtige uitzichten, veel volk ook. Maar niet onaangenaam druk. De meesten gaan trouwens de berg op, wij gaan eraf. We hebben zo’n honderd meter af te zakken. Sun Valley (hoe komen ze aan zo’n naam???) ligt op 2050 meter. Het is deels een route langs alpenweitjes en deels een schattiger waldweg. Altijd prettig. De route eindigt gewoon bij de ingang van ons appartementengebouw. En daar arriveren we op het moment dat het begint te regenen. We hadden wel gezien dat de lucht aan het betrekken was, maar regen? Dat willen we niet. Maar we zijn binnen voor we echt nat regenen. Het is gelukkig maar een bui. Moede van het wandelen doen we een paar uurtjes lezen, laptoppen en anderszins bankhangen. Bitchgenoot haalt de auto nog op en zo tegen zeven uur zakken we weer een stukje de berg af om te gaan eten in La Plagne Centre bij Le Chauldron. Dankzij de Astérix-films die we maandag gekeken hebben, weten we dat het “De ketel” betekent. Bitchgenoot mag een pizza Montagnarde, bitch vergrijpt zich aan de lasagne. Erg lekker allebei. IJsje toe en dan door de stevige regen weer terug naar de etalage. Maar deze dag pakken ze ons niet meer af!

vakantie2014141 vakantie2014147 vakantie2014152 vakantie2014155 vakantie2014161 vakantie2014172 vakantie2014178 vakantie2014193


One response to “Blauw

  1. Stef Smulders schreef:

    Best mooi die wolken als ze zo afsteken tegen het heldere blauw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: