bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch op schoolreis

op 25/06/2018

Dit jaar mocht bitch zelf het schoolreisje voor de groepen 1 t/m 7 regelen. Altijd leuk. Voor de onderbouw werd het de Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn. Groep 4 t/m 7 mocht naar Duinrell. Allemaal op een vrijdag. Geen goede keus, maar traditie op de school van bitch. Wat wás het druk. Bitch was mee naar Duinrell en daar stonden we keurig om 10.00 uur op het parkeerterrein. En even later keurig in de rij voor de entree. 

De schoolreisjes worden verzorgd door de busmaatschappij. Zij regelen de lunch, de kaartjes, de betaling en alles wat er verder geregeld moet worden. Maar onze chauffeur had kennelijk niet veel ervaring. Ze liet ons ruim een half uur in de rij staan, totdat een collega die vorig jaar ook in Duinrell was, zei dat ze gewoon naar de kassa moest lopen. Uiteindelijk deed ze dat en toen bleek dat vóór ons een complete school stond, die nog geen kaartjes had. Daar mochten we dus zo omheen lopen en naar binnen.

Vervolgens was het idee dat de groep alvast een verzamelpunt in het park zou uitkiezen, terwijl bitch met chauffeur naar de kassa liep om de lunch te regelen. Maar ze bleven braaf staan wachten. Uiteindelijk was het tegen 11 uur toen we onze verzamelplaats hadden gevonden en de kinderen mochten gaan spelen.

De kids van bitch moesten nog onder begeleiding van een ouder. En wat deden de ouders toen het startsein gegeven werd? Koffie drinken. Niet allemaal, hoor. Maar een paar wel. Nou heeft bitch een heel lief klasje, dus de kinderen wachtten geduldig af. Na enige tijd waren ook de laatste kinderen naar de attracties toe en begon de belangrijke taak van bitch: passen op de tassen. 102 rugzakken lagen verspreid over twee picknicktafels, dus het was zaak een strategische positie in te nemen zodat alle tassen in beeld waren. En tussendoor kwamen er met enige regelmaat kinderen langs om te vertellen wat ze allemaal hadden gedaan. En om te laten zien dat ze drijfnat waren van de splash. Dat mocht gewoon, als ze maar droge kleren mee hadden. 

Rond één uur was het even spitsuur. 102 bakjes friet, 102 bakjes met kipnuggets, 102 pakjes drinken. En natuurlijk nog een stuk of wat kinderen die de kipnuggets niet wilden. Dus in plaats daarvan een stuk of zes kaassouflés. In no time was alles op en kon bitch haar meegebrachte broodjes verorberen. 

Rond half drie werd het weer drukker rondom bitch. Tijd voor 102 raketjes. Altijd lekker. Tegen drieën zochten we de bus weer op om terug te keren naar school. Duurde even, want een chauffeur van een ander busbedrijf reed nogal slordig dwars door een personenauto heen. Hij had het niet in de gaten, dus onze chauffeurs (2 bussen) gingen even helpen en vingen het gezin op waarvan de auto was. Die waren natuurlijk behoorlijk in paniek. Ze hadden flinke schade. Hoe het afgelopen is, weet bitch niet. Maar het is ongetwijfeld goed opgelost; de “dader” was al aan het bellen met zijn bedrijf. Onze chauffeur vertelde later dat ze tegenwoordig een deel van de schade zelf moeten betalen als het hun schuld is. En dat was dit zeker. Iets te ruim ingezet voor de bocht naar links.

Rond half vijf verschenen de bussen weer bij het winkelcentrum. De school is voor bussen niet te bereiken. Dat wil zeggen, ze komen er wel, maar dan moeten ze achteruit de wijk weer uit. Niet handig. Binnen nog even geborreld met de collega’s en toen naar huis. Bitch was moe. Van niks, eigenlijk. Maar zo ongemerkt ben je toch nog druk. Bitch had heel optimistisch de tablet in de tas gestopt om verder te gaan met een verhaal voor de kerk. Meer dan drie regels zijn er niet getypt. Het kwam er gewoon niet van. 

Wat wel relaxt was: bitch hoefde geen foto’s te maken. Dat deed ze altijd wel, maar sinds de nieuwe Privacywet van kracht is geworden, mogen er geen foto’s meer gepubliceerd worden van kinderen zonder toestemming van de ouders. En die moet voor elke foto opnieuw gegeven worden. Dan maar geen foto’s. Nou, twee dan! Privacyverantwoorde foto’s!

sdr   dav

Eenmaal thuis even lekker een tukje op de bank. Daarna hapje eten en hup! weer op pad. Naar de kerk voor de pubquiz. En wat denk je? Zelfs in deze afgetrapte toestand lukt het om samen met haar team Dubbel JC de wisselbeker binnen te halen. Yeah!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: