bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch heeft post

op 30/06/2018

dav  dav

dav  dav

dav

Watskeburt, bitch? Dat zal bitch jullie vertellen. Om het schoolthema “Vroeger” een flitsende start te geven, had bitch van alle collega’s foto’s van vroeger en foto’s van nu verzameld. Deze foto’s werden verspreid door de school opgehangen en aan de kinderen de taak om de foto’s bij elkaar te zoeken. Geslaagde activiteit. Ouders die hiervan hoorden, wilden de foto’s ook graag zien dus op een dag dat er een stagiaire voor de groep stond heeft bitch de foto’s op een mooi plekje in de juiste combinatie bij elkaar gehangen. Leuk om te zien. Afgelopen donderdagmiddag hingen alle foto’s ineens scheef of lagen op de grond. Bitch boos, natuurlijk. Het moest wel kinderwerk zijn want de bovenste rij hing keurig op zijn plek. Als het van de warmte zou komen, zouden juist de bovenste foto’s het eerst gesneuveld moeten zijn. En het is ook een beetje raar als bij verslapping van de plakgum door de warmte steeds één plakker wel stand houdt. Kinderen dus.

dav   dav

Gelukkig had één van de jongens uit een andere groep gezien dat het kinderen uit groep 8 waren. De juf daar had de daders al snel boven water. Tot haar verbazing waren het niet de jongens die wel vaker ondeugend zijn, maar bleken vier meisjes (en slechts één van de boefjongetjes) de plakgummetjes van de foto’s gepulkt te hebben om er een balletje van te maken. Want dat voelt zo lekker. De juf van groep 8 was teleurgesteld. Zij kan dit ook heel goed brengen naar de kinderen zodat deze zich echt flink schaamden. De straf: excuusbriefje schrijven aan bitch (zie boven), foto’s weer keurig ophangen en op het kleuterplein zand in de zandbak scheppen. In hun pauze. dat deed pas echt zeer. De collega’s van de omliggende lokalen hoorde met enige regelmaat opmerkingen als “niet eerlijk” en “kinderarbeid” voorbij komen. Maar ze deden het wel!

Toen bitch de briefjes overhandigd kreeg, heeft zij zich net zo teleurgesteld gedragen als de collega van groep 8. Hoe zouden ze het vinden als bitch bij hun thuis zomaar dingen zou stukmaken. Mag je de school slopen omdat je zelf afscheid neemt? En al die kinderen in de andere groepen dan? Weet je wel hoeveel tijd het gekost heeft om die foto’s op te hangen? Dat laatste wisten ze, want dat had hun eigen juf al verteld. Dat was vrij lang, want bitch is niet zo soepel en vooral de bovenste twee rijen waren een “krukje-op-krukje-af” gebeuren. Klein krukje, hoor. Meer een opstapje. 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: