bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch viert oud & nieuw

op 06/01/2019

Tja, deze blog moest eigenlijk vóór de vorige, maar daar is het nu te laat voor. Toch wil bitch jullie het verslag van de oudjaarsviering niet onthouden.
Vroeg op deze dag zat het hele gezin alweer aan de puzzel van 2000 stukjes die broer en zussie cadeau gedaan hadden. In de loop van de middag reisden we naar het oude buurtje omdat er bij de nieuwe bewoners van ons oude huis toch nog weer post voor ons gearriveerd was. Bij de oliebollenkraam kochten we wel twee oliebollen en één appelbeignet. Van deze laatste wilden we er ook wel twee, maar er was er nog maar één. Meer wilden we niet omdat je er zo snel vol van raakt. De Appie was goed voor de dagelijkse boodschappen en daarna belden we even aan bij exoppaspoetsvriendin. Ze had nog een eindejaarsaardigheidje van ons tegoed. We schonken haar een bakje met hyacinten en een fles 43. Altijd lekker!
Na even onze beider kerstdagen geëvalueerd te hebben, gingen we weer naar huis zodat we bitchkind en bitchkindvriendin nog even een fijne avond konden wensen. Zij gingen naar Amsterdam om daar met vrienden oud & nieuw te vieren. Bitch en -genoot bleven lekker thuis.
Eerst nog puzzelend maar later met een heerlijk wijntje (Amarone di Valpollicello uit 2015) op de bank om tv te kijken: De slimste mens en de oudejaarsconferences van Marc-Marie en Guido. Wat ons betreft was Guido de beste, hoezeer bitch ook fan is van Marc-Marie.
Tegen kwart voor twaalf hesen we ons in de jas en wandelden naar het water om van daaraf het vuurwerk te aanschouwen. Het was mooi, maar het kon beter. Dus liepen we naar de brug over de Zaan om een nog betere blik op het spektakel te kunnen werpen. Dat lukte. We bleken niet de enigen met dat idee. Veel mensen verzamelden zich op de brug om van het uitzicht te genieten. We riepen links en rechts “Gelukkig Nieuwjaar” en wandelden na een dik halfuur terug richting huis. Onderweg nog even gekeken bij een langs de straat opgehangen tigklapper die er behoorlijk lang over deed om helemaal af te gaan.
Precies zoals we verwacht hadden, was er in het reservaat (zo noemen we ons park tegenwoordig, in navolging van een jongere buurvrouw) helemaal niets te beleven. Geen vuurwerk, geen mensen op straat. Niks. Blij dat we zelf even de deur uit zijn gegaan. Om 1 uur zaten we aan de bubbels en een klein uurtje later keerden de kids terug mét zelfgebakken appelflappen. Heerlijk! En toen dus nog maar een extra flesje bubbels. Happy New Year!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: