bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch beoordeeld

op 07/06/2020

Jaren geleden solliciteerde bitchgenoot naar een andere functie binnen het Openbaar Ministerie. Dat ging toen nog met een handgeschreven sollicitatiebrief, een cv en referenties. En dat laatste was een serieus gebeuren, zeker als je bij een ministerie wilde werken. Bitchgenoot had zijn schoonvader, een eminence grise op een troon, gevraagd op te treden als referent. Bitchpa was gevleid en stortte zich op het schrijven van een prachtige brief. Bitchgenoot omschreef de brief als volgt: “Daar kan ik Prins-Gemaal mee worden!” Nou was daarvoor geen vacature, maar voor de door hem gewenste functie bleek het te werken. Hij werd aangenomen als BMW, beleidsmedewerker. Je verzint het niet!
Terug naar het heden. Deze week had bitch haar functioneringsgesprek. Altijd leuk! Bitch gaat er vanuit dat zij wel functioneert, al is dat in deze Coronatijd wel een moeizaam gebeuren.
Binnen het bestuur van bitch worden trouwens geen functioneringsgesprekken gehouden maar ambitiegesprekken. Klinkt goed.
Bitch vulde weken geleden al een formulier in waarop zij beschreef welke ambities zij nog had. Denk aan het nog een jaar draaien van haar Speciaal-onderwijsgroepje. En dan wilde zij daar best nog wel een cursusje voor doen. En verder zijn de ambities bescheiden. Als je 60 bent, plan je geen wereldschokkende ommezwaaien meer, vindt bitch.
Het functioneringsgesprek is voor bitch nooit iets geweest waar zij tegenop zag. Ze weet wat ze wil, ze weet dat ze haar best doet en haar contacten met de leidinggevenden zijn doorgaans prima.
Dus vrijdagmiddag schoof zij achter de laptop voor een ambitiegesprek Coronastyle: via Teams. De directeur had zijn visie al toegevoegd aan het door bitch ingevulde formulier en dit aan bitch gemaild, maar dat had bitch niet gezien. Niet naar beneden gescrold.
Had ze dat gedaan, dan was ze voorbereid geweest. Nu mocht de directeur zijn visie aan haar voorlezen. Bitch schoot vol. Wat een mooie woorden werden daar over bitch gesproken. Zo mooi, daar zou ze wel Prins-Gemaal mee kunnen worden. O nee, directeur van haar school! Die plek komt rond de herfstvakantie vrij!
Toen het vertrek van de directeur werd aangekondigd riepen er zelfs collega’s dat bitch het stokje kon overnemen. Nou, mooi niet! Bitch wil kindertjes om zich heen en kwartjes horen vallen. Van het idee om directeur te worden is zij jaren geleden al afgestapt.

Het functioneringsgesprek; 7 excuses waarom niet, 1 reden waarom ...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: